Yemeklik.com.tr 11 ay önce
yemeklik #corba

Aşotu Çorbası

Aşotu Erzurum’a ait meşhur bir ot. Bu otun kurusu olduğu gibi salamurası da oluyor. Yaprakları maydanoza benziyor. Buğdayı, yoğurdu ve kavrulmuş soğanıyla öyle lezzetli bir çorba ki bu, aşotu bulamazsanız maydanoz, nane, ıspanak ve hatta semizotuyla da yapabilirsiniz. Şimdiden ellerinize sağlık!

Aşotu Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
  • 1 Su Bardağı Aşurelik Buğday
  • 1 Adet Soğan
  • 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • 100 Gram Aşotu
  • 1 çay Kaşığı Tuz
  • 1 çay Kaşığı Karabiber
  • Terbiyesi için:
  • 1 Adet Yumurta
  • 1 Kase Yoğurt
  • 1 Yemek Kaşığı Un
Aşotu Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Salamura aşotunu suda 1 saat kadar bekletin, fazla tuzu çıksın.
  2. Geceden ıslatılmış buğdayı pişene kadar haşlayın.
  3. Bir kapta yoğurt, un, yumurtayı çırparak terbiyesini hazırlayın. Haşlanan buğdayın suyundan bir miktar alıp terbiyeye karıştırarak ılıştırın, sonra karıştırarak buğdayların üzerine ilave edin.
  4. Çorba pişerken yemeklik ince doğranmış soğanı tereyağında güzelce kavurun, çorbaya ilave edin. 10 dakika kadar daha kaynatın. Kaynayınca içine doğranmış salamura aşotunu ilave edin ve ocaktan alın.
  5. Sıcak sıcak servis edin. Afiyetler olsun!
Zeytinyağlı Bakla

Zeytinyağlı Bakla

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Dereotlu Baget Ekmeği

Dereotlu Baget Ekmeği

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Zeytinyağlı Taze Fasulye Yemeği

Zeytinyağlı Taze Fasulye Yemeği

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Calabria Usulü İtalyan Makarnası (Fileja Con La Mollica)

Calabria Usulü İtalyan Makarnası (Fileja Con La Mollica)

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Bizcocho

Bizcocho

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce