Alinazik Kebabı
2023-09-17 00:02:12 - Yemeklik.com.tr
Tadı damakta kalan bir yemek için ustasını bulmak ve yoğurtlu patlıcanına bandıra bandıra yemek farz olsa da onu aslında evde kolayca yapabilirsiniz.
Kaliteli, dinlenmiş etiniz varsa (tercihe göre kuzu i ya da kıyma kullanılabilir) emek verdikten ve aşamaları tek tek uyguladıktan sonra onun keyfini çıkarmak ve sevdiklerinizle paylaşmak çok basit.
Alinazik Kebabı Tarifi İçin Malzemeler- Eti İçin:
- 400 Gram Orta Yağlı Kıyma
- 3 Yemek Kaşığı Tereyağı
- 1 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
- 1 Adet Soğan
- 2 Adet Köy Biberi
- 1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
- 2 çay Kaşığı Tuz
- 1 çay Kaşığı Karabiber
- 1 çay Kaşığı Kekik
- 1 çay Kaşığı Pul Biber
- Yoğurtlu Patlıcan İçin:
- 1 Kase Süzme Yoğurt
- 2 Adet Sarımsak
- 1 çay Kaşığı Tuz
- 5 Adet Patlıcan
- 1 Yemek Kaşığı Limonun Suyu
- Servis İçin:
- 1 Adet Kapya Biber
- 2 Adet Köy Biberi
- 1 Avuç Doğranmış Maydanoz
- Patlıcanları ve biberleri fırında 200 derecede, ara ara çevirerek yaklaşık 30 dakika kadar közleyin. Közleme işlemini dilerseniz ocakta, ateş üzerinde de yapabilirsiniz.
- Kıymalı harcı hazırlamak için tavaya 3 yemek kaşığı tereyağı ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ koyup ısıtın. 1 adet yemeklik doğranmış soğan ile 2 adet doğranmış köy biberini ekleyip kavurun.
- Soğanlar pembeleştikten sonra 400 gram orta yağlı kıymayı da ekleyin ve suyunu salıp çektikten sonra kavurmaya devam edin.
- 1 yemek kaşığı domates salçası, 2 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, birer çay kaşığı kekik ve pul biberi de ekledikten sonra tekrar karıştırın ve ocaktan alın.
- 1 kase süzme yoğurda 2 adet ezilmiş sarımsak ve 1 çay kaşığı tuzu ekleyip karıştırın.
- Fırında közlediğiniz patlıcan ve biberleri bir kaba aktarın, üzerini streçleyip 15 dakika kadar bekletin.
- Patlıcanların kabuklarını soyup kararmamaları için üzerine 1 yemek kaşığı kadar limon suyu sıkın ve bıçakla iyice ezdikten sonra sarımsaklı yoğurt ile birleştirin.
- Sıcak tabağın üzerine yoğurtlu patlıcanı, közlenmiş biberleri ve kıymalı harcı güzelce yerleştirin.
- Son dokunuş olarak üzerine doğranmış maydanoz serpiştirin. Sıcak olarak, bekletmeden servis edin. Afiyet olsun.