Yemeklik.com.tr 6 ay önce
yemeklik #hamur-isi

Adana Usulü Biberli Ekmek

Adana'da hala tükenmeyen nefis bir gelenek var. O da pişirim fırınlarına lahmacun, biberli ekmek veya börek göndermek. Evlerde hazırlanan o nefis iç harçlar, fırında, ekşi mayalı hamurlarla buluşuyor. Zamandan tasarruf ediliyor hem de pişirim fırını kültürü devamlılığını koruyor. O nefis taş fırınlarda pişen biberli ekmeklerin sırları ise karşınızda! 

Adana Usulü Biberli Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
  • 1 Adet Büyük Boy Soğan
  • 2 Yemek Kaşığı Kavrulmuş Susam
  • 2 Yemek Kaşığı Kekik
  • 1 Yemek Kaşığı Pul Biber
  • 300 Gram çökelek
  • 1-2 Adet Sürk Peyniri
  • 1,5 çay Bardağı Zeytinyağı
  • 1 Tatlı Kaşığı (tepeleme) Domates Salçası
  • 1 Kg. Ekmek Hamuru
Adana Usulü Biberli Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Soğanı minik şekilde doğrayın. Tüm malzemeleri güzelce karıştırın. 

  2. Hamuru tabak büyüklüğünde açıp malzemeyi üzerine yayın. 

  3. Ardından üzeri pişene kadar fırında 200 derecede ya da tavada 10 dakika kadar pişirin. 

  4. Biberli ekmekleriniz hazır! Afiyetler olsun. 

Yumurtalı Kuşkonmaz

Yumurtalı Kuşkonmaz

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce
Ev Usulü Pizza

Ev Usulü Pizza

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
8 ay önce
Kaymaklı Kayısı Tatlısı

Kaymaklı Kayısı Tatlısı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
8 ay önce
Narlı Ayva Tatlısı

Narlı Ayva Tatlısı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce
Yumurtalı Simit Tost

Yumurtalı Simit Tost

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce