Acı Sos

2023-09-17 00:52:04 - Yemeklik.com.tr

Patates kızartmasına bana bana yersin. Tam kıvamında pişmiş köftelerin üzerine gezdirip lezzetini ikiye katlarsın. Makarnanın içine, pizzanın üzerine sıkarsın. Hayal dünyası geniş, damak zevkleri farklı. Ama acı sosun yeri hep ayrı, içine girdiği her şey çok daha lezzetli. Kırmızı biberin başrolü üstlendiği bu lezzetli paketli, hazır hallerindense evde ellerimizle yapmak en lezzetlisi.

Birkaç çeşit bibere ihtiyacımız var. Tatlandırmak için de evimizde, elimizin altında her daim bulunan malzemelerden yardım alıyoruz. Dilediğimiz zaman keyifle tüketebileceğiniz bu sos, acı severlerin favorisi olmaya aday. Buyursunlar.

Acı Sos Tarifi İçin MalzemelerAcı Sos Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Tüm biberleri güzelce yıkayın. Yeşil sap kısımlarını çıkarın. Ortadan ikiye bölün.
  2. Ortasındaki çekirdekleri çıkarın ve minik minik doğrayın.
  3. Sarımsakların kabuklarını soyun ve ezin.
  4. Domatesi yıkayın ve rendeleyin.
  5. Bir tencerenin içerisine 3 yemek kaşığı zeytinyağını alın. Üzerine sarımsak ve minik minik doğranmış biberleri aktarın.
  6. Güzelce kavurmaya başlayın. Ardından içerisine rendelenmiş domatesi ilave edin. Karıştırın.
  7. Bu şekilde biberler iyice yumuşayana kadar pişirmeye devam edin.
  8. Yumuşadıktan sonra blendera aktarın. Tüm malzemeler homojen bir görünüm alana kadar karıştırın.
  9. Tüm baharatları ve tuzu tekrar ekledikten sonra tekrar karıştırın.
  10. Ardından pürüzsüz bir hal alması için azar azar zeytinyağı ilave edin. Bir taraftan karıştırın.
  11. Pürüzsüz bir hal aldığında ve hafif sıvı bir kıvama ulaştığında karıştırmayı ve zeytinyağı eklemeyi bırakın. Damak zevkinize göre baharat ve tuz ilavesinde bulunun. Ardından cam kapaklı bir kavanoza aktarın. Bu şekilde ağzı kapalı bir biçimde saklayabilir, dilediğiniz zaman afiyetle tüketebilirsiniz.

Daha Fazla Gönderi