10 Dakikada Çikolatalı Magnolia
Canı hafif ve soğuk bir tatlı isteyenler için kadifemsi kıvamıyla çikolatalı magnolia tarifi geldi. Magnolia tarifini bir de bu şekilde deneyin.
10 Dakikada Çikolatalı MagnoliaTarifi İçin Malzemeler
- Çikolatalı magnolia'nın muhallebisi için:
- 1 Litre Süt
- 1 Adet Yumurta Sarısı
- 1 Su Bardağı şeker
- 3 Yemek Kaşığı Un
- 2 Yemek Kaşığı Nişasta
- 1 Paket Vanilya
- 200 Mililitre çiğ Krema
- 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
- Çikolatalı magnolia'nın arası için:
- 1,5 Su Bardağı Bisküvi
- Çikolatalı magnolia'nın çikolata sosu için:
- 2 Su Bardağı Süt
- 1/2 Su Bardağı şeker
- 1,5 Yemek Kaşığı Kakao
- 1 Yemek Kaşığı Nişasta
- 30 Gram çikolata
10 Dakikada Çikolatalı MagnoliaTarifi Nasıl Yapılır?
- Magnolia muhallebisi için tencereye süt, nişasta, un, şeker, yumurta sarısı ekleyip ocakta karıştırarak pişirin, kaynamaya başlayınca altını kısın birkaç dakika daha pişirip altını kapatın.
- Tereyağı ekleyin ve eriyene kadar karıştırın. Ardından kremayı ve vanilyayı ekleyip güzelce karıştırın.
- Bisküvileri robotta çekin toz hâline getirin. Kaselere bir kepçe muhallebi, bir iki yemek kaşığı bisküvi, muhallebi sıralaması yaparak kaseyi doldurun.
- Çikolata sosu için şeker, kakao, nişastayı tencereye alın. Topak olmaması için süt azar azar ilave edin ve karıştırın. Ocakta koyulaşana kadar karıştırılarak pişirin.
- Kaynamaya başlayınca sosun içine tablet çikolata ekleyip eriyene kadar karıştırın. Ara ara karıştırın, hızlı kabuk tutuyor.
- Muhallebi kaselerinin en üstüne karıştırdığınız çikolata sosunu paylaştırın.
- Dinlenmesi için en az iki saat buzdolabında bekletin. Ardından çikolatalı magnolia hazır. Afiyet olsun.