1 Kilo Sütten 1,5 Kilo Kaşar Peyniri
Az malzemeyle evde nefis bir yapıyoruz. Ortaya çıkan sonuca çok şaşıracaksınız. , sandviçlerinizde, ana yemeklerinizde, kullanacağınız bu peynir hazırını aratmıyor. Üstelik yapımı o kadar pratik ki! Maya kullanmaya gerek olmadan kolaylıkla yapılıyor. Yenmeye hazır hale gelmesi de çok uzun sürmüyor. Dilim dilim kesip afiyetle tüketin. Karşınızda: 1 kilo sütten 1,5 kg kaşar peyniri!
1 Kilo Sütten 1,5 Kilo Kaşar Peyniri Tarifi İçin Malzemeler
- 1 Litre Süt
- 100 Gram Tereyağı
- 200 Gram Kaşar Peyniri
- 1,5 Tatlı Kaşığı Tuz
- 1,5 Su Bardağı Mısır Nişastası
1 Kilo Sütten 1,5 Kilo Kaşar Peyniri Tarifi Nasıl Yapılır?
- Sütü tencereye alın. Nişastayı da ekleyip karıştırın.
- Kaşar peynirini doğrayıp tencereye ekleyin.
- Tereyağını ve tuzunu da ekleyip karıştırın.
- Koyu bir kıvam alana kadar pişirin. Ocaktan alın.
- Uygun bir kalıba streç film ya da buzdolabı poşeti serin. Üzerine peyniri dökün.
- Üstünü kapatıp buzdolabına kaldırın. En az 3 saat buzdolabında bekletin.
- İyice soğuyup şekil aldıktan sonra dilimleyip tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.