Zeytinyağlı Semizotu

2023-09-17 00:50:01 - Yemeklik.com.tr

Semizotunun şu mayhoş lezzetine bayılan kaç kişiyiz? Kıymalısıyla, gönülleri fetheden semizotu bu sefer de yaza damgasını vurmaya hazırlanıyor.

Masanızda zeytinyağlı yemeklerin boy gösterdiği hatta yerini hiçbir yemeğe bırakmadığı zamanlara hoş geldik!

Pirinç veya bulgur ilave etmeden de pişirebileceğiniz gibi isli bulgur ilave ederek yemeğinizin lezzetini değiştirebilirsiniz. Eh bizden söylemesi. Siz bu yemeği çok seveceksiniz. Şimdiden afiyetler olsun.

Zeytinyağlı Semizotu Tarifi İçin MalzemelerZeytinyağlı Semizotu Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Semizotlarını yıkayıp sirkeli suda bekletin. İyice temizledikten sonra iri parçalar halinde kesin.
  2. Soğanı tencereye alın ve zeytinyağında kavurun.
  3. Salçayı da ekleyerek kavurmaya devam edin. Domatesi küp küp doğrayın ve tencereye ilave edin. Semizotunu ekleyin.
  4. Üzerine bulguru ilave ederek suyunu ve tuzunu koyun karıştırın.
  5. Tencerenin kapağını kapatın.
  6. Bulgurlar şişene kadar 10-15 dakika kadar pişirin.
  7. Afiyet olsun.

Daha Fazla Gönderi