Zeytinyağlı Biber Dolması

2023-09-17 00:26:58 - Yemeklik.com.tr

Zeytinyağlı kontenjanının öne çıkan yemeği, kalabalık sofraların vazgeçilmez zeytinyağlı biber dolması. Püf noktalarından biri lezzetin doruk noktasına ulaşması için bol bol kuru soğan kullanmaktır. Pirinçlerin hafif diri kalacak şekilde kavrulması, hazırlanan dolmaların kısık ateşte pişirilmesi esastır. Arzuya göre kuş üzümlü, dolmalık fıstıklı ve tarçınlı olabilen iç harç bol soğanlı sade ya da rendelenmiş domates ilavesiyle de hazırlanabilir.

alınmasın ancak zeytinyağlı hali ılık ya da soğuk olarak sofraları süsleyebildiği için daha sevilir. beslenenler için lezzetli bir öğün, pilav çeşitlerine alternatif olabilecek en iddialı seçeneklerden bir tanesidir.

Çocukluğumuzda sadece içindeki ı yemek için annemizle kavga ettiğimiz hala bazılarımızın bu sebeple biberini yiyemediği, dondurma kutularından en çok fırlayan yemektir biber dolması. Ama sevin ya da sevmeyin Türk mutfağının en simge yemeklerinden biridir biber dolması. Üzerine yoğurdun döküldüğü anda iştahı kabarmayan insan yoktur aslında.

Lafı çok uzattık, gerisi sizin akşam yemeğiniz olsun.

Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi İçin MalzemelerZeytinyağlı Biber Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Zeytinyağlı biber dolması için yarım su bardağı zeytinyağını geniş bir pilav tenceresine alın ve 2 adet yemeklik doğranmış kuru soğan ile birlikte pembeleşinceye kadar kavurun.
  2. 2 yemek kaşığı dolmalık fıstığı da ekleyip renk alana kadar kavurmaya devam edin.
  3. Dolmalık fıstıklar renk aldıktan sonra 1,5 su bardağı yıkanmış pirinci ekleyin ve 2-3 dakika kadar kavurun.
  4. 1 yemek kaşığı kuş üzümü, 1 tatlı kaşığı tuz, yarım çay kaşığı karabiber, yarım çay kaşığı yenibahar, yarım tatlı kaşığı toz şeker ve 1 tatlı kaşığı naneyi de ekledikten sonra son kez karıştırın.
  5. 2 su bardağı sıcak suyu ekleyip, pirinçler diri kalacak şekilde 7-8 dakika kadar pişirin ve ocaktan alın.
  6. Hazırladığınız dolma harcını, üst kapağını ve iç kısmını çıkardığınız yaklaşık 10- 15 adet dolmalık biberin içerisine doldurun. Ağız kısımlarında şişme ve pişme payı bırakmaya özen gösterin.
  7. Hazırladığınız dolmaları tencereye dik bir şekilde dizin.
  8. Biberlerin üst kısımlarını ikiye bölünmüş cherry domates ile kapatın.
  9. Tencerenin yarısına kadar su doldurun ve üzerlerine zeytinyağı gezdirip kapağını kapatın.
  10. Dolmaları,  kısık ateşte pişirme suyu bitip pirinçler şişene kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Ilık ya da soğuk olarak servis edin. Afiyet olsun!

Daha Fazla Gönderi