Zeytinyağlı Bezelyeli Enginar

2023-09-17 01:18:11 - Yemeklik.com.tr

Yaz sofralarının olmazsa olmazı, besleyici ve lezzet dolu bir tarif ile karşınızdayız! Zeytinyağlı bezelyeli enginar tarifi için kolları sıvayın ve mutfağa geçin.

Zeytinyağlı Bezelyeli Enginar Tarifi İçin MalzemelerZeytinyağlı Bezelyeli Enginar Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Bir soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında iyice kavuruyoruz.
  2. Ayrı bir yerde 10 dakika haşladığımız bezelyeleri, soğanların üzerine ekliyoruz.
  3. Bir tatlı kaşığı toz şekeri de koyup karıştırıyoruz.
  4. Malzemeler birlikte kavrulurken enginarları iyice yıkayıp yarım limon ile ovalıyoruz.
  5. Ardından tencereye ters bir şekilde diziyoruz.
  6. Kalan yarım limonun suyunu enginarların üzerine gezdiriyoruz.
  7. Ardından tuzunu ve suyunu da ekleyip kısık ateşte, kapağı kapalı olarak yarım saat (enginarın sertliğine) göre pişiriyoruz.
  8. Pişen enginarlar hafif ılıdıktan sonra düz çevirip çanak kısımına soğan ve bezelyeleri kaşık yardımıyla koyuyoruz.
  9. Servis esnasında üzerine dereotu ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Daha Fazla Gönderi