Zeytinyağlı Bakla

2023-09-16 23:38:13 - Yemeklik.com.tr

Termometrede gösterilen sıcaklık değerleri yükseldikçe, yediğimiz yiyeceklerin sıcaklıkları da düşüyor haliyle. Baharın yaz aylarının en güzel ferahlatıcıları şüphesiz ki . Sıcak havalara koca bir tabak ziyade, koca bir tabak zeytinyağlı bakla; yanına da buz gibi bir yoğurt ve hatta kokusuna rağmen soğan ve misler gibi kokan bir domates koyalım.

Mevsiminde sebze meyve tüketmenin ne denli önemli olduğunu anladığımız ve bu şekilde yaşam tarzımızı değiştirdiğimiz şu dönemlerde, mevsimin en güzel yeşili bakla sofralarınızda sık sık yer almaya başlamış olmalı.

O zaman biz daha fazla uzatmadan sözü zeytinyağlı baklaya bırakalım.

Zeytinyağlı Bakla Tarifi İçin MalzemelerZeytinyağlı Bakla Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Baklaları iyice yıkayıp ayıklayın ve limonlu suyun içinde bekletin. Soğanı ve sarımsağı yemeklik doğrayın ve hafif kavurun.
  2. Baklaları istenilen büyüklükte kesip tencereye ekleyin ve bir iki tur çevirin.
  3. Ayrı bir kapta un, su, şeker, tuz ve zeytinyağını karıştırın, baklaların üzerine ekleyin.
  4. Tencerenin kapağını kapatıp baklalar yumuşayıncaya kadar pişirin.
  5. Baklalar yumuşayınca ocağın altını kapatın ve dinlenmeye bırakın.
  6. Soğutup üzerini dereotu ile süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Daha Fazla Gönderi