Zerdeçallı Humus

2023-10-08 22:03:23 - Yemeklik.com.tr

Protein ve lif açısından zengin olan humusu birçok ülke sahipleniyor. İlk kimin yaptığı bir kenara dursun, humusun hakkını en iyi veren mutfak tartışmasız Hatay mutfağıdır. Humusu, yanında sıcacık ekmekle ve mezelerle donatılmış bir Hatay sofrasında yemenizi muhakkak tavsiye ederim. Yolunuz UNESCO tarafından gastronomi alanında 'Yaratıcı Şehirler Ağı'na layık görülen o güzel memlekete düşene kadar, size evde yapabilmeniz için zerdeçallı humus tarifi hazırladım. Haydi mutfağa!

Zerdeçallı Humus Tarifi İçin MalzemelerZerdeçallı Humus Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Haşlanmış ve kabukları ayıklanmış nohut, limon suyu, sıcak su, tahin, sarımsak ve baharatları robotta pürüzsüz bir kıvam alana kadar çekelim.
  2. Servis ederken zeytinyağı gezdirelim. Afiyet olsun.

Daha Fazla Gönderi