Zencefilli Gazoz

2023-09-17 00:14:51 - Yemeklik.com.tr

İyi beslenmenin ancak gerçek gıdayla mümkün olduğuna inanan , Yemeklik.com.tr için yazdı.

Zencefil, tropikal bir iklim bitkisi olmasına rağmen zencefilli gazoz Batı mutfağına ait bir tarif. Orijinali mayalandırılan bir içecek olan zencefilli gazoz, günümüzde fermantasyon işlemi olmadan da hazırlanıyor.

Metabolizma hızlandırıcı gıdaların başında gelen zencefil, son derece düşük kalorili. Mide sorunları, gaz ve hazımsızlık problemleri, romatizmal hastalıklara iyi geliyor, ayrıca bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Kısa bir süre öncesine kadar ülkemizde zencefil ağırlıklı olarak toz halde bulunuyordu. Artık kök zencefili çok yerde bulmak mümkün.

Zencefilli Gazoz Tarifi İçin MalzemelerZencefilli Gazoz Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Özütü hazırlamak için; zencefil ve limonları yıkayın. Kuruladıktan sonra zencefilin kabuğunu soymadan rendenin ince tarafıyla rendeleyin.
  2. Limon kabuklarını da sadece sarı bölümlerini alacak şekilde rendenin ince tarafıyla rendeleyin. Limonların suyunu sıkın.
  3. Bir sos tenceresine zencefil ve limon kabuğu rendesini, toz şekeri ve suyu ekleyip ocağı tencereye alın ve şekerlerin tamamen erimesi için arada bir karıştırarak kaynamaya bırakın. Kaynayınca ocağı kapatın ve özütü soğumaya bırakın.
  4. Özüt oda ısısına gelince çelik süzgeçten geçirin. Malzemelerin hepsini alacak bir sürahiye veya başka bir kaba özüt, karbonat, maden suyu ve soğuk suyu koyun, karıştırın.
  5. Buzdolabında soğuttuğunuz zencefilli gazozu arzuya göre limon dilimleri, nane yaprakları ve buz küpleriyle servis yapın.

Daha Fazla Gönderi