Zarzuella (İspanyol Kavurması)

2023-09-20 18:56:02 - Yemeklik.com.tr

Önceden haşlanmış kalamar, ahtapot, kabuklu midye yanı sıra ayıklanmış iç midye, karideslerin sebze ve baharatlarla harmanlandığı zengin bir kavurma tarifi Zarzuella. Akdeniz mutfağını en iyi şekilde temsil eden Kaserol'ün de en sevilen deniz ürünü çeşitlerinden.

Yemeklik.com.tr özel çekiminde şef İhsan Mersin'den dinlediğimiz özel Kaserol tariflerini kendi mutfağınızda da hazırlamayı deneyebilirsiniz.

Zarzuella (İspanyol Kavurması) Tarifi İçin MalzemelerZarzuella (İspanyol Kavurması) Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. İspanyol kavurması zarzuella için; önceden haşladığınız ahtapot, kalamar ve kabuklu midyeleri ayıklayın. Kafasız karidesleri ve iç midyeleri haşlamadan temizleyin.
  2. Arpacık soğan ve sarımsakların kabuklarını soyun. Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkardığınız sivri biberleri jülyen şeklinde doğrayın.
  3. Kabuğunu soyduğunuz domatesleri dilimledikten sonra çekirdekli kısımlarını çıkartın. Küçük küpler halinde doğrayın. Dereotunu incecik kıyın. Zarzuella yapımına başlamak için ön hazırlıklar tamam.
  4. Mümkünse döküm tavayı ocakta ısıtın ve zeytinyağını tavaya aktarın. Kabuklarını ayıkladığınız arpacık soğanları kısa süre yüksek ateşte kavurun.
  5. Sarımsak ve temizlenmiş karidesleri ilave edin. 2 dakika kavurduktan sonra önceden haşladığınız ahtapot, kalamar, kabuklu midye ve temizlediğiniz iç midyeyi katın.
  6. Yaklaşık 2 dakika sonra jülyen doğranmış sivri biberleri ekleyin. Pişirme işlemini kısa bir süre sürdürdükten sonra domates küplerini ve balık suyunu ilave edin.
  7. Acı sos, soya sos, tuz, taze çekilmiş tane karabiber ve arzuya göre pul biber eklediğiniz deniz ürünleri kavurmasını çeşnilendirin.
  8. Son olarak tereyağı ve ince kıyılmış dereotu eklediğiniz Zarzuella'yı bekletmeden sıcak olarak servis edin.

Daha Fazla Gönderi