Yumurtasız Tiramisu

Kedi dili bisküvili tariflerin en çok yakıştığı ve en çok sevildiği olan tiramisu, geleneksel olarak yumurtayla hazırlansa da alerjisi olan ve kokusundan rahatsız olanlar için yumurtasız haliyle de oldukça ilgi görüyor. Pişmeyen tiramisu olarak da düşünebileceğiniz bu tarifi hazırlamak sadece 20 dakikanızı alacak, geri kalanı ise servis etmeden buzdolabında bekleme süreci olacak.

Gerçek ndan farklı olarak yumurta kullanmasak da tarifin klasik tuzsuz ve yağlı peynirlerinden mascarpone peyniri kullandık. Eğer bu peynire ulaşamıyorsanız; tuzsuz, yağlı ve sürülebilir kıvamdaki çeşitli peynirlerle de deneyebilirsiniz. Labne peyniri kullanacaksanız muhakkak suyunu süzmeyi ve çok daha az çırpmayı unutmayın! Yumurtasız tiramisu en hafif ve pratik tatlı lerinden biri olarak sizlerle, afiyet olsun

Yumurtasız Tiramisu Tarifi İçin Malzemeler
  • 2 Yemek Kaşığı Granül Kahve
  • 2 Su Bardağı Sıcak Su
  • 300 Ml. Krema
  • 100 Gram şeker
  • 250 Gram Mascarpone Peyniri
  • 20 Adet Kedi Dili Bisküvi
  • 2 Yemek Kaşığı Kakao
Yumurtasız Tiramisu Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Sıcak su ve granül kahveyi bisküvileri batırabileceğiniz boyutlardaki bir kaseye alıp kahveyi çözdürün. Soğuması için kenara alın.
  2. Bu sırada kremasını hazırlamak için kremanın 2/3ünü geniş bir kaseye alıp şekerle çırmaya başlayın. İyice kabarıp krem şanti kıvamına geldikten sonra azar azar mascapone peynirini ekleyin.
  3. Mascarpone peynirini her ekleyişinizde kremayı güzelce karıştırın aksi halde topaklanabilir. Mascapone peynirini eklerken kalan kremayı da azar azar ekleyerek her seferinde mikserle güzelce çırpın.
  4. Kremanız homojen kıvama geldikten sonra kenara alın ve tiramisuyu hazırlayacağız kalıp veya borcamı alın. Kedi dili bisküvileri kahveli karışıma hafifçe batırıp yarısını tabanına dizin.
  5. Kahveli karışıma batıracağınız bisküvilerin kahveli karışımı aşırı çekmemesine özen gösterin. Kremayı koyduktan sonra suyunu salmaması için 1-2 saniye batırıp fazla kahveyi süzebilmesi için hafifçe sallayıp o şekilde kalıba dizin.
  6. Birinci katın üzerine kremanın yarısını dökün. Spatulayla düzleştirin ve ikinci kat için bisküvileri kahveye batırıp dizme aşamasını tekrar edin. Üzerine kremanın kalanını da ekleyip yaydıktan sonra buzdolabına kaldırın. En az 1, tercihen 2-3 saat buzdolabında dinlendirin.
  7. Servis etmeden önce üzerine kakao serpin ve keskin bir bıçak yardımıyla dilimleyerek servis edin.
Tavuklu Buğday Salatası

Tavuklu Buğday Salatası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Kremalı Sebzeli Brokoli Çorbası

Kremalı Sebzeli Brokoli Çorbası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Mercimekli Kuskus Salatası

Mercimekli Kuskus Salatası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Frambuazlı Panna Cotta

Frambuazlı Panna Cotta

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Soya Filizi Salatası

Soya Filizi Salatası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce