Yumurtasız Şekerpare

2023-09-17 00:56:23 - Yemeklik.com.tr

en sevilenlerinin başında gelir . Klasik şekerpare, irmiksiz şekerpare, limonlusu, tam ölçülüsü derken onlarca farklı şekerpare tarifi var. Ancak yumurtaya alerjisi olanlar, evde o sırada yumurtası olmayanlar için bizim size şahane bir önerimiz var. Pratikliği ve mükemmel lezzetiyle yiyenleri kendine hayran bırakacak nefis mi nefis yumurtasız şekerpare tarifi ile karşınızdayız!

İçerisindeki tereyağı ve sıvı yağ birleşimi sayesinde ağızda dağılan yumuşacık bir kıvamı oluyor. Hamurunda az miktarda şeker ve irmik var. Az malzemeli ve lezzeti de şahane. Yumurtasız şekerpare tarifi ile kıvamı mükemmel bir şekerpare yapalım hadi bugün. Şimdiden ellerinize sağlık diyoruz. Keyfi bol olsun!

Yumurtasız Şekerpare Tarifi İçin MalzemelerYumurtasız Şekerpare Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Su ve şekeri bit tencerenin içerisine aktarın. Orta ateşte karıştırarak şeker eriyene kadar kaynatın.
  2. Kaynayınca limon suyu ilave edip karıştırın. Ardından da ocaktan alın. Oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
  3. Un hariç hamuru için gerekli tüm malzemeleri bir kabın içerisinde karıştırın.
  4. Ardından üzerine azar azar un ilave ederek yoğurmaya başlayın. Ele yapışmayan, yumuşacık kıvamlı bir hamur elde edin.
  5. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Yağlanmış fırın tepsisine aktarın.
  6. Ortalarına fındık koyun. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 12-15 dakika pişmeye bırakın.
  7. Pişince fırından alın. Kurabiyeler henüz sıcakken üzerine ılık şerbeti gezdirin. Şerbetini çekmesi için dinlendirin. Şerbetini güzelce çekince servis edebilirsiniz. Afiyetler olsun!

Daha Fazla Gönderi