Yumurtalı Kısır
Bir kısır ne kadar lezzetli olabilirse o kadar lezzetli bir tarif bu. Ön yargılı olmadan mutlaka deneyin ve tüm sevdiklerinize de ikram edin. Yumurtalı çiğ köfte çok seviliyor; bizce artık kısır ona rakip olabilir.
Yorumlarınızı mutlaka bizlerle paylaşın. Şimdiden afiyet olsun!
Yumurtalı Kısır Tarifi İçin Malzemeler
- 1 Su Bardağı Ince Bulgur
- 1 Adet Soğan
- 1 Yemek Kaşığı Salça
- 1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası
- 1 Tutam Maydanoz
- 1/2 Tatlı Kaşığı Tuz
- 1 çay Kaşığı Karabiber
- 2 çay Kaşığı Nane
- 2 çay Kaşığı Sumak
- 1/2 Adet Limon Suyu
- 2 Adet Yumurta
- 3 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
Yumurtalı Kısır Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bulguru 1.5 su bardağı sıcak su ile ıslatın. Kapağını kapatıp on dakika dinlenmeye bırakın.
- Zeytinyağında salça ve soğanı kavurun.
- Maydanoz, salçalı soğan ve baharatları bulgur ile harmanlayın.
- Ayrı bir tavaya yağı alarak kızdırın, içine çırpılmış yumurtaları ekleyip omlet gibi pişirin.
- Yumurtayı kısır ile buluşturun, güzelce karıştırın. Afiyet olsun!