Yumurtalı Ispanak

Tarifi Osmanlı’ya dayanan bu yemek kış sofralarının olmazsa olmazlarındandır. İster salatalarda tüketin, isterseniz yemeğini yapın her durumda çok lezzetli bir tarif ortaya çıkıyor. Yumurtalı ıspanak yemeği kahvaltılarda tüketilebileceği gibi akşam yemeğinde de tüketilebilir. Limonla son dokunuşu yaptıktan sonra ağzınıza attığınız ilk lokmada bütün hücrelerinizin canlandığını hissedeceksiniz.

Yumurtalı Ispanak Tarifi İçin Malzemeler
  • 1 Adet Kuru Soğan
  • 1 Adet Küçük Boy Kapya Biber
  • 200 Gram ıspanak
  • 1 Kahve Fincanı Zeytinyağı
  • 1 Adet Yumurta
  • 2 Adet Yumurta Akı
  • 1 çay Kaşığı (silme) Kaya Tuzu
Yumurtalı Ispanak Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Ispanakları ve kapya biberi karbonat eklediğiniz suda 10 dakika bekletin.
  2. Soğanı ve kapya biberi ince ince doğrayın.
  3. Çelik tavaya zeytinyağını koyuyoruz. Üzerine soğanı, kapya biberi ve ıspanakları ekliyoruz.
  4. Büyük ocağı en kısık ateşe alıp tencereyi üzerine koyuyoruz ve çok ölmeden hafif diri olacak şekilde 5-10 dakika kapağı kapalı olarak pişiriyoruz.
  5. Ocaktan almaya yakın tuzunu ekleyip karıştırıyoruz. Sonra üzerine yumurtaları ekleyip pişmesini sağlıyoruz.
Limonlu Kolay Kurabiye

Limonlu Kolay Kurabiye

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Pastırmalı Paçanga Böreği

Pastırmalı Paçanga Böreği

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Yalancı Çikolata

Yalancı Çikolata

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Malaga Pastası

Malaga Pastası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Ev Simidi

Ev Simidi

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce