Yemeklik.com.tr 11 ay önce
yemeklik #hamur-isi

Yufkadan Çıtır Mantı

Bu kadar lezzetli bir şeyin, bu kadar pratik olması inanılacak gibi değil... Mantı sevenlerin mutlaka denemesi gereken şahane bir lezzet. Mutfak sizi bekliyor.

Yufkadan Çıtır Mantı Tarifi İçin Malzemeler
  • Mantı için:
  • 1 Adet Yufka
  • 250-300 Gram Kıyma
  • 1 Adet Büyük Boy Soğan
  • 1 çay Kaşığı Tuz
  • 1/2 çay Kaşığı Karabiber
  • Yufkaya sürülecek sos için:
  • 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • 1/2 Kahve Fincanı Su
  • Üzeri çin:
  • 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • 1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • 1-2 Yemek Kaşığı Domates Salçası
  • 1 Kase Süzme Yoğurt
  • 1 çay Kaşığı Nane
  • 1/2 çay Kaşığı Sumak
Yufkadan Çıtır Mantı Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Soğanı rendeleyin, kıymanın içerisine tuz ve karabiberi de ekleyerek güzelce karıştırın.
  2. Tereyağını eritin su ve zeytinyağı ile karıştırın. Bu karışımdan birkaç kaşık yufkanın her yerine gelecek şekilde sürün ve yufkayı ikiye katlayın.
  3. Katlama yaptıktan sonra tekrar sostan dökün.
  4. Hazırladığınız kıymalı harçtan yufkanın geniş kısmına gelecek şekilde yerleştirin ve 1 tur katlayın. Birleşme yerinden yufkayı kesin.
  5. Parmak büyüklüğünde dilimleyin.
  6. Hazırladıklarınızı tepsiye dizin. Kalan sosu da üzerine gezdirin önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika üzerileri nar gibi kızarana dek pişirin. Afiyet olsun.
Fransız Usulü Soğan Çorbası

Fransız Usulü Soğan Çorbası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Yeşil Makarna

Yeşil Makarna

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Krepella

Krepella

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Lor Kurabiyesi

Lor Kurabiyesi

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Osmanlı Şerbeti

Osmanlı Şerbeti

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce