Yorgan Kek (Steppdeckenkuchen)
2023-09-20 19:12:56 - Yemeklik.com.tr
Adını görüntüsünden alan yorgan kek tam bir Alman klasiği. O zaman bekleyemeye ne gerek var? Bu hızlı ve kolay kek için hemen mutfağa girmelisiniz. Haydi buyurun.
Yorgan Kek (Steppdeckenkuchen) Tarifi İçin Malzemeler- 3 Adet Yumurta
- 120 Gram şeker
- 100 Mililitre Sıvı Yağ
- 170 Gram Un
- 1 çay Kaşığı Tuz
- 1/2 Paket Kabartma Tozu
- 1 Paket Vanilya
- 50 Mililitre Süt
- Kafes dolgusu için:
- 1 Adet Yumurta
- 1 Yemek Kaşığı Nişasta
- 2 Yemek Kaşığı Pudra şekeri
- 200 Gram Sürülebilir Beyaz Peynir
- 1/2 Paket Vanilya
- Oda sıcaklığında olan yumurtaları şeker ile kabarana kadar çırpalım.
- Sıvı yağ, süt, vanilya, tuz ve kabartma tozunu ilave edelim.
- Unu eleyerek ekleyelim ve spatula ya da el çırpıcısı ile karıştıralım.
- 26 cm çapında bir tart kalıbına ya da kelepçeli kalıbın altına yağlı kağıt serip karışımı içine dökelim.
- Dolgusu için yumurtayı çırpalım.
- Peyniri ilave edip pürüzsüz olana kadar karıştıralım.
- Kalan malzemeleri de ilave edip homojen bir kıvam alana kadar karıştıralım.
- Yıldız uçlu bir sıkma torbasının içine dökelim.
- Kalıptakı kekin üzerine kafes şeklinde şeritler sıkalım.
- Ve 180 derece önceden ısıtılmış fırında 30 dakika alt üst ayarda pişirelim.
- Süre sonunda fırından çıkartıp biraz soğumasını bekleyelim ve üzerine servis öncesi pudra şekeri serpelim.
- Afiyet olsun.