Yoğurtlu Kavrulmuş Kabak Mezesi
2023-09-30 10:10:59 - Yemeklik.com.tr
Et yemeklerinin yanına çok yakışacak harika bir tarif! Yoğurtlu kavrulmuş kabak mezesi tarifini kesinlikle denemelisiniz.
Yoğurtlu Kavrulmuş Kabak Mezesi Tarifi İçin Malzemeler- 9 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
- 3 Adet Küçük Boy Kabak
- 1 Adet Küçük Boy Soğan
- 1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
- 1 çay Kaşığı Kırmızı Toz Biber
- 1/2 çay Kaşığı Kekik
- 1,5 çay Kaşığı Tuz
- Yoğurt sos için:
- 1 Yemek Kaşığı Süzme Yoğurt
- 1 Diş Sarımsak
- 1 çay Kaşığı Ucu Tuz
- Kabaklarımızı yıkayıp çok ince olmayacak şekilde yarım ay şeklinde doğrayalım. Kuru soğanımızı küp küp doğrayalım.
- Tavamıza sıvı yağımızı koyup kızartma yapar gibi yağı kızdıralım. Yağ kızdıktan sonra içerisine önce doğradığımız kabakları peşine soğanları ekleyip karıştıralım.
- Kabaklar hafif kızarana kadar pişirelim. (Arada karıştıralım) Kabaklar piştikten sonra salçamızı ekleyip biraz da salça ile pişirelim. Baharatlarımızı ekleyip karıştıralım ve ocağın altını kapatalım.
- Kavurduğumuz kabağı servis tabağına alıp soğumasını bekleyelim.
- Bir kaseye yoğurt koyup içerisine rendelenmiş sarımsak ve tuzu ekleyip pürüzsüz kıvam alana kadar çırpalım. Soğuyan kabak kavurmasının üzerine dökelim.
- Kabağı kavurduğumuz tavanın dibinde kalan yağından yoğurdun üzerine çok azcık döküp servis yapalım. Afiyet olsun.