Yoğurtlu Bal Kabağı Mezesi

2023-11-29 21:12:01 - Yemeklik.com.tr

Yoğurtlu bal kabağı mezesi, her lokmasıyla damaklarınıza şölen yaşatacak ve misafirlerinizi lezzet yolculuğuna çıkaracak. Üstelik, bu tarifi hazırlaması sadece 10 dakika!

Bu tarifte, bal kabağının hafif tatlılığı ve yumuşak dokusu, tütsülenmiş kırmızı biber ve limon aromalı karabiberle mükemmel bir denge sağlıyor. Zeytinyağı ve baharatlarla fırınlanan bal kabağı ve soğanlar, özel bir lezzet ve aroma katıyor. Üzerine serpiştirilen nar taneleri, taze yeşillikler ve yoğurt, bu mezenin tadını tamamlıyor.

Bu lezzetli meze tarifi ile sofralarınıza farklılık katmaya hazır olun. Afiyet olsun!

 

Yoğurtlu Bal Kabağı Mezesi Tarifi İçin MalzemelerYoğurtlu Bal Kabağı Mezesi Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Bal kabaklarının yeşil kısımlarını ve içindeki yumuşak kısımları sebze soyacağı ile ayıklayın ve çok kalın olmayacak şekilde dilimleyin. Soğanı orta kalınlıkta yarım ay şeklinde kesin ve katmanları birbirinden ayırın.
  2. Sebzeleri orta boy fırın kabına alın, baharatları ve zeytinyağı da ekleyip karıştırın.
  3. Karışımı önceden ısıtılmış 180-200 derecelik sıcak fanlı fırında ara ara karıştırarak kabakların tüm yüzeyleri renk alıp yumuşayana kadar pişirin. Karışımı oda sıcaklığına gelene kadar soğutun.
  4. Servis için yoğurdu tuzla karıştırıp servis tabağının tabanına ortası boşluk olcak şekilde yayın, üstünü pişmiş karışımla kaplayın.
  5. Son olarak ufak parçalar halinde doğranmış yeşillikler, nar taneleri ve zeytinyağı ekleyip servis edin. Afiyet olsun.

Daha Fazla Gönderi