Yoğurt Soslu Şeftali Keki
2023-09-21 10:28:03 - Yemeklik.com.tr
İnanamayacağınız kadar hafif ve lezzetli bir kek tarifiyle geldim karşınıza. İşte benim yoğurt soslu şeftali kekim. Yaz mevsimine çok yakışacak.
Yoğurt Soslu Şeftali Keki Tarifi İçin Malzemeler- 1,5 Su Bardağı Yoğurt
- 1,5 Su Bardağı Sıvı Yağ
- 1,5 Su Bardağı şeker
- 2 Paket Vanilin
- 1 Tatlı Kaşığı Tarçın
- 3 Adet Yumurta
- 1 Su Bardağı Irmik
- 1 Su Bardağı Un
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 3 Adet şeftali
- Öncelikle yoğurt, sıvı yağ, şeker, vanilin ve tarçını homojen bir kıvama gelene kadar çırpıyoruz. Hazırladığımız karışımdan 2 su bardağı kadar ayırıyoruz. Bu karışım bizim sosumuz oluyor. Sosu buzdolabında dinlendiriyoruz.
- Geriye kalan karışıma sırasıyla yumurta, irmik ve unu ekleyip kek kıvamında olana kadar çırpıyoruz. Kabartma tozunu da ekleyip fazla karıştırmadan yediriyoruz.
- Tepsi veya borcama kek karışımını döküyoruz. 3 orta boy şeftaliyi ince ay şeklinde dilimleyip kek harcının üzerine diziyoruz. 180 derece fırında 50-55 dakika pişiriyoruz.
- Kekin ilk sıcaklığı çıkınca kürdanla üzerini delip buzdolabında sakladığımız sosun 3/4 ünü üzerine döküyoruz, kekimiz soğuduğunda buzdolabında en az 2 saat dinlendiriyoruz.
- Keki buzdolabından çıkarttıktan sonra dilimlere bölüyoruz ve sunumda kalan sosu dilimlerin üzerine gezdiriyoruz. Yapan herkese afiyet şeker olsun.