Yoğurt Soslu Patates

2023-09-25 12:48:48 - Yemeklik.com.tr

Ana yemeklerinizin yanına harika bir eşlikçi olacak bir tarifle tanıştırmak istiyoruz sizi: Yoğurt soslu patates. Bu kadar az malzemeyle bu kadar kısa zamanda böyle bir lezzet çıkacağına inanamayacaksınız.

Fırında pişirdiğimiz elma dilim patatesler sarımsaklı yoğurt sosuyla buluşuyor, et yemeklerinden tavuk yemeklerine kadar her türlü yemeğin yanına çok yakışıyor.

Laf aramızda, patlıcan yemeğinin yanına pilav ve cacıktan bile çok yakışıyor. Deneyince bize hak vereceksiniz.

Yoğurt Soslu Patates Tarifi İçin MalzemelerYoğurt Soslu Patates Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Patatesleri soyduktan sonra iri parçalar halinde elma dilim şeklinde doğrayın. Patatesleri soğuk suda 15 dakika dinlendirip süzün.
  2. Patatesleri geniş bir kasede tuz, baharatlar ve zeytinyağı ile harmanlayıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin.
  3. Patatesleri 200 derecelik sıcak fırında pişmeye bırakın. Patateslerin bir yüzü kızardıktan sonra diğer yüzlerini de çevirip tamamı kızarana kadar pişirin.
  4. Sos için, bir kasede yoğurt, ezilmiş sarımsak, bir tutam tuz ve bir tutam kuru naneyi pürüzsüz olana kadar karıştırın.
  5. Fırından çıkan sıcak patatesleri oda sıcaklığındaki sosu üzerine dökerek servis edin. Afiyet olsun.

Daha Fazla Gönderi