Yoğurma Kısır
2023-09-30 10:10:37 - Yemeklik.com.tr
Sadece 20 dakika süren bir kısır tarifi sizlerle.. Karıştırmak yerine yoğurarak yapılan bu yeni versiyonu daha çok seveceğinize eminiz. İçerisine bizler kuru soğan koymayı tercih etmedik, sizler dilerseniz yeşil ve kuru soğanı birlikte kullanabilirsiniz.
Yanında bir bardak ayranla birlikte, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacağına eminiz.
Yoğurma Kısır Tarifi İçin Malzemeler- 1 Su Bardağı Bulgur
- 1 Su Bardağı Sıcak Su
- 1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
- 1 Yemek Kaşığı Biber Salçası
- 1/4 çay Bardağı Zeytinyağı
- 4 Dal Taze Soğan
- 1/4 Demet Maydanoz
- 1/4 Demet Taze Nane
- 3 Yaprak Marul
- 1/2 Adet Limonun Suyu
- 2 Yemek Kaşığı Nar Ekşisi
- 2 çay Kaşığı Tuz
- 1/2 çay Kaşığı Karabiber
- 2 çay Kaşığı Pul Biber
- Bulguru derin bir kaseye alın ve üzerine sıcak suyu ekleyin. Üzerini kapatın ve şişene kadar bekletin.
- Şişen bulgura salçaları, tuzu ve karabiberi ekleyin. Güzelce yoğurun.
- Doğradığınız yeşillikleri de üzerine ekleyin.
- Nar ekşisi, zeytinyağı ve limon suyunu da ekleyin. Yoğurmaya devam edin.
- Kısır hazır. Limon dilimleriyle servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!