Yemeklik.com.tr 11 ay önce
yemeklik #tatli

Yoğunlaştırılmış Şekerli Süt

Pastacı kreması, manolya ve dondurma yapımında kullanabileceğiniz; kek, cheesecake ve kurabiyelere döküp servis edebileceğiniz şahane bir tarif. Sade olarak da tüketebilirsiniz. Haydi sizi mutfağa alalım.

Yoğunlaştırılmış Şekerli Süt Tarifi İçin Malzemeler
  • 5 Su Bardağı Süt
  • 250 Gram şeker
Yoğunlaştırılmış Şekerli Süt Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Süt ve şekeri kalın tabanlı çelik tencereye ekliyoruz. Şekerin tamamı eriyene kadar kısık ateşte ısıtıyoruz.
  2. Şekerin eridiğinden emin olduktan sonra (tamamı erimeli) ateşi düşük-orta arasına alıyoruz ve kaynama noktasına getiriyoruz. Bu aşamadan sonra karıştırmıyoruz.
  3. Kaynayınca altını kısıp arada biriken köpük ve kaymağı alarak işleme devam ediyoruz. Çok sık almayın, biriktikçe alın.
  4. Sütün yarısından daha fazlası buharlaşıp kıvamı ve rengi koyulaşınca olmuş demektir. (farklı marka sütlerde farklı sonuçlar olabilir) Akışkan ama koyuluğu hissedilir bir kıvamı oluyor.
  5. Süzgeçten geçirerek kapaklı bir kaba aktarıp soğumaya bırakıyoruz. Afiyet olsun.
Kornişon Turşu

Kornişon Turşu

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Tahinli İrmik Tatlısı

Tahinli İrmik Tatlısı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Kahve ve Labne Peynirli Panna Cotta

Kahve ve Labne Peynirli Panna Cotta

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Frambuaz ve Çilek Soslu Muhallebi

Frambuaz ve Çilek Soslu Muhallebi

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Füme Etli Cheeseburger

Füme Etli Cheeseburger

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce