Yıldız Şehriye ve Kremalı Tarhana Çorbası
2024-03-11 07:47:46 - Yemeklik.com.tr
Klasik tarhana çorbasını içiyor, çok seviyoruz. Ancak içine farklı birkaç malzeme ekleyerek aslında onun lezzetini arşa çıkarmak mümkün desek? Hemen krema, yıldız şehriyeleri sahneye alalım. Karşınızda: Şehriyeli ve kremalı tarhana çorbası.
Yıldız Şehriye ve Kremalı Tarhana ÇorbasıTarifi İçin Malzemeler- 5 Yemek Kaşığı Tarhana
- 1 Su Bardağı Su
- 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
- 1 Yemek Kaşığı Biber Salçası
- 4 Su Bardağı Tavuk Suyu
- 2 Yemek Kaşığı Yıldız şehriye
- 1 Yemek Kaşığı Krema
- Sosu İçin:
- 4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
- 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
- 1 Tatlı Kaşığı Kuru Nane
- İlk olarak tarhanayı soğuk su ile karıştırıp bir kenarda 10-15 dakika bekletin.
- Tarhana kabarırken tencerede tereyağı ve biber salçasını kavurun.
- Karışıma tavuk suyunu da ekleyip, kaynamaya başlayınca şehriyeleri de içine bırakın.
- Şehriyeler yumuşayınca tarhana karışımını tencereye alıp koyulaşıp kıvam alana kadar kısık ateşte pişirin.
- Tarhana pişerken çeşidine göre suyunu arttırabilirsiniz. Tuzunu da bu aşamada tarhana çeşidine göre içine ekleyin.
- Tarhana kıvam alınca kremayı ekleyin ve bir taşım kaynatıp ocaktan alın.
- Servis etmeden önce ufak bir tavada zeytinyağı ve tereyağını ısıtıp içine kuru nane koyup sıcakken çorbaya dökün. Afiyet olsun.