Yelpaze Patates

2023-09-17 00:50:33 - Yemeklik.com.tr

Fırında patates pişirirken yaşadığımız en büyük sorunların başında yağının, tuz ve baharatlarının içine girmiyor, tam anlamıyla dilediğimiz gibi pişmiyor oluşu geliyor. Tadı biraz yavan kalıyor, nar gibi de kızarmıyor. Bu tarifle tüm sorunların ortadan kalkışına tanıklık edeceksiniz. Hazır olun!

Patatesler bütün bir şekilde tam dibe girmeden dilimlenerek kesiliyor. Üzerine tereyağı ve nefis baharatlar geliyor ve fırınlanıyor. İşin sırrı tam da bu sırada devreye giriyor. İlk pişirme aşamasından sonra yeniden aromalandırmak ve daha iyi kızarması adına çıkartılıp yeniden tereyağı sürülüyor.

Bu şekilde tadına doyum olmaz, çok lezzetli pek pratik bir tarif çıkıyor ortaya. Siz malzemeleri hazırlayın, gerisini fırına bırakın.

Yelpaze Patates Tarifi İçin MalzemelerYelpaze Patates Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Eritilmiş tereyağı ve zeytinyağının içerisine sarımsak ve biberiyeyi ilave ederek karıştırın.
  2. Patatesleri kabuklu bir biçimde güzelce yıkayın. Tüm kir, toz ve toprağından arındırın. Ardından patatesleri kağıt havlu ya da bezle kurulayın.
  3. Patateslerin iki yanına ince bir çubuk koyarak, keskin bir bıçak yardımıyla tam derine inmeden çok sık aralıklarla bir şekilde patateslerinizi kesin.
  4. Patatesleri bir borcama ya da seramik pişirme kabına aktarın.
  5. Bir fırça yardımıyla bu karışımı patateslere sürün. Üzerlerine tuz ve karabiber serpin.
  6. 180 derecelik fırında 15-20 dakika kadar pişirin. Çıkarıp kalan yağı üzerine fırça ile tekrar sürün ve 15-20 dakika daha fırında pişmeye bırakın. Afiyet olsun!

Daha Fazla Gönderi