Yahni

2023-09-17 00:02:25 - Yemeklik.com.tr

Arpacık soğanların tadına tat kattığı, sevilen tencere yemeklerinin başında gelen yahniyi, bugün kırmızı etle hazırlıyoruz. Soğanın yanı sıra sarımsağın da aromasının sindiği, ağır ateşte pişen etin tadına doyum olmuyor.

en doyurucularından olan bu arpacık soğanlı, etli yahni tarifini evde kolayca hazırlayın ve sevdiklerinizle paylaşın. Ekmeği suyuna bandıra bandıra yemelik, her çatalda lezzete doymalık eşsiz bir . Haydi mutfağa doğru yol alalım!

Yahni Tarifi İçin MalzemelerYahni Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Yağsız kuşbaşı etleri bol suda yıkayıp üzerlerini kağıt havlu yardımıyla kurulayın.
  2. Zeytinyağını derin bir tencerede kızdırın. Kuşbaşı etleri alıp yüksek ateşte kendi suyunu çekene kadar pişirin. Üzerine sebzeleri ekleyin ve kavurmaya devam edin.
  3. Etlerin üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip kapağını açık bıraktığınız tencerede orta ateşte pişirme işlemini sürdürün.
  4. Arpacık soğan ve sarımsakların kabuklarını ayıklayıp bütün halde bırakın.
  5. Yumuşayan etlere domates salçası, arpacık soğan, sarımsak, sirke, tuz, karabiber ve defne yaprağını katıp karıştırın.
  6. Üzerini bir parmak kalınlığında geçecek kadar sıcak su ekleyip kısık ateşte pişirme işlemine devam edin. Kıvam ve lezzet vermesi için arada tereyağı ekleyin.
  7. Soğan ve sarımsaklar yumuşadığında salçalı sosuyla birlikte sıcak olarak servis edin.

Daha Fazla Gönderi