Yağlı Ekmek
Lavaş, bazlama, pide karışımı bir ekmek hazırlıyoruz. Kendisi tadına doyamayacağınız yağlı ekmek! Tereyağı aroması, yumuşacık tadıyla kahvaltı yanına sadece bir peynir yeterli olacak.
Az malzemeli, az eforlu bu yağlı ekmek tarifini deneyip yorum yapmayı unutmayın.
Yağlı Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 Su Bardağı ılık Su
- 1 Su Bardağı ılık Süt
- 1/2 Su Bardağı Sıvı Yağ
- 1 Tatlı Kaşığı Tuz
- 2 Yemek Kaşığı şeker
- 1 Paket Instant Maya
- 7,5 Su Bardağı Un
- 100 Gram Tereyağı
Yağlı Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yağlı ekmek için mayayı sıvılarla aktive edin. Üzerine diğer malzemeleri ekleyip güzelce yoğurun. 40 dakika dinlendirme yapın.
- Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın.
- Üstlerine birer tatlı kaşığı yağ sürün.
- Elinizle tatlı tabağı büyüklüğünde açın.
- Yağsız tavada önlü arkalı pişirin.
- Yağlı ekmek hazır. Afiyet olsun.