Yemeklik.com.tr 11 ay önce
yemeklik #hamur-isi

Yağlama

Kayseri denince hemen akla onun adı gelir: Kayseri yağlaması! Sarımsaklı yoğurdu, nefis soslu harcı ve pamuk gibi şebitleri ile rüyaları süsler. Bu tarif ile o topraklarda yenen yağlamaları aratmayacak bir tarif ile karşılacaksınız. Üstelik o kadar beğeneceksiniz ki her gün yapmak isteyeceksiniz.

Yöresel tariflerimizden hoşnutsanız burada daha fazlasını da bulabilirsiniz. Denerseniz yorumlarınızı bizlerle paylaşmayı unutmayın. Şimdiden afiyet olsun!

Yağlama Tarifi İçin Malzemeler
  • Hamuru için:
  • 4 Su Bardağı Un
  • 1,5 çay Kaşığı Toz şeker
  • 2 çay Kaşığı Tuz
  • 1 Yemek Kaşığı Instant Maya
  • 1,5 Su Bardağı ılık Su
  • Kıymalı Harcı İçin:
  • 4 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • 1/2 çay Bardağı Sıvı Yağ
  • 1 Adet Orta Boy Soğan
  • 500 Gram Orta Yağlı Dana Kıyma
  • 1 Yemek Kaşığı (tepeleme) Domates Salçası
  • 2,5 Su Bardağı Domates Püresi
  • 1,5 çay Kaşığı Tuz
  • 1 çay Kaşığı Karabiber
  • 1,5 Su Bardağı Su
  • Üzeri İçin:
  • 1 Su Bardağı Yoğurt
  • 1 Avuç Maydanoz
Yağlama Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Bir kabın içine unu alın ve ortasına bir havuz açın. Su, maya, şeker ve tuzu ilave ederek orta kısmını karıştırın. Ardından hamuru pürüzsüz bir kıvama gelene kadar yoğurun. Gerekirse un veya su ilavesi yaparak hamuru dengeleyin.
  2. Üzerini streç film ile kapatarak oda sıcaklığında iki katına çıkana kadar yaklaşık 40 dakika kadar mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamurdan eşit küçük bezeler hazırlayın. (yaklaşık 10-12 adet)
  3. Hazırladığınız bezeleri yemek tabağı büyüklüğünde açın ve ısıtılmış düz bir tavada arkalı önlü pişirin.
  4. Kıymalı harcı için; sos tavasına yağları alın ve kızdırın. Ardından kıymayı ekleyip kavurun.
  5. Soğanları da ilave edip yumuşayana kadar pişirin. Üzerine salçayı ekleyip 1-2 dakika kavurun.
  6. Ardından tuz, karabiber ve suyunu da ekleyip orta ateşte, kaynayıp yağı üzerine çıkana kadar pişirin.
  7. Tüm yufkaları pişirdikten sonra bir pişmiş yufka, ardından hazırladığınız kıymalı iç, ardından tekrar yufka sıralamasıyla kat çıkın.
  8. Tüm iç harç ve yufkalar bittiğinde yağlamayı dörde bölün ve maydanoz serpiştirip, arzuya göre üzerine yoğurt ekleyip servis edin. Afiyet olsun!
Dondurma Külahında Kek

Dondurma Külahında Kek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Yumurtasız Glutensiz Bisküvi

Yumurtasız Glutensiz Bisküvi

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Bisküvili Yaş Pasta

Bisküvili Yaş Pasta

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Yoğurtlu Sade Kek

Yoğurtlu Sade Kek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Havuçlu Tavuk Kapama

Havuçlu Tavuk Kapama

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce