Yemeklik.com.tr 1 yıl önce
yemeklik #vegan

Yaban Mersinli Kabak

Hem tatlı hem ekşi, zeytinyağlı kabak sevmeyenlere kabağı sevdiren tarif. Haydi sizi bu enfes yaban mersinli kabak tarifi için mutfağa alalım.

Yaban Mersinli Kabak Tarifi İçin Malzemeler
  • 6 Adet Girit Kabağı
  • 1 Demet Dereotu
  • 1 Adet Soğan
  • 3 Diş Sarımsak
  • 1 Kahve Fincanı Yaban Mersini Kurusu
  • 1 Kahve Fincanı Zeytinyağı
  • 1 Tutam Karabiber
  • 1 Tutam Tuz
  • 4 Silme Yemek Kaşığı Basmati Veya Yasmin Pirinci
Yaban Mersinli Kabak Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Tencereye zeytinyağının yarısını koyun, malzemeleri doğrayın.
  2. Tencerenin en altına küp küp doğranmış soğanları yerleştirin. Üzerine ayıklanmış dereotunun saplarını, onun da üzerine, ikiye kesilip 2-3 cm kalınlığında doğranmış kabakların yarısını ilave edin.
  3. Yıkayıp süzdüğünüz pirinci serpiştirin, üzerine kabakların diğer yarısını, tuzu, karabiberi ve yaban mersinini de ekleyip tencerenin yarısına gelecek şekilde sıcak su ekleyin.
  4. Önce yüksek ateşte, su kaynayınca ise kısık ateşte, kabaklar yumuşayana kadar ağzı kapalı pişirin. Piştikten sonra soğumaya bırakın, dereotunun saplarından ayrılmış kısımlarını serpiştirin. Afiyet olsun.
Fırında Bamya

Fırında Bamya

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Erimeyen Şeftali Reçeli

Erimeyen Şeftali Reçeli

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 ay önce
Portakallı Hira Tatlısı

Portakallı Hira Tatlısı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Tepside Köstebek Pasta

Tepside Köstebek Pasta

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Fırında Sütlü İrmik Tatlısı

Fırında Sütlü İrmik Tatlısı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce