Yemeklik.com.tr 1 yıl önce
yemeklik #recel

Yaban Mersini Reçeli

Diyette olanlar reçel yiyemez diye bir şey yok. Sizi, hem yapımı oldukça pratik hem de çok lezzetli, şekersiz, yaban mersini reçeli tarifi ile tanıştıralım.

Taze yaban mersinleri, su ile ocakta pişiyor, içerisine bal ve chia tohumu geliyor. Sonrasında kahvaltılarda bir dilim ekmeğe sürmelik enfes bir tarif çıkıyor. Pratik tarifimizi bir kenarda açın ve bizimle birlikte mutfağa geçin. Şimdiden ellerinize sağlık.

Yaban Mersini Reçeli Tarifi İçin Malzemeler
  • 1 Su Bardağı Su
  • 500 Gram Yaban Mersini
  • 3 Damla Limon Suyu
  • 1 Yemek Kaşığı Chia Tohumu
  • 3 Yemek Kaşığı Bal
Yaban Mersini Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. İlk önce yaban mersinlerini su ile pişiriyoruz.
  2. Yavaş yavaş kıvam almaya başlayacaktır. Kıvam almaya başladıktan sonra limon suyunu da ekleyip, 1-2 dakika daha kaynatıyoruz.
  3. Ocağın altını kapattıktan sonra reçelin içine chia tohumunu ekliyoruz.
  4. Biraz soğuduktan sonra da balı ekliyoruz. Kavanozlara paylaştırabilirsiniz. Afiyet olsun.
Kolay Kahvaltılık Ekmek Pizza

Kolay Kahvaltılık Ekmek Pizza

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Sakızlı Badem Kurabiye

Sakızlı Badem Kurabiye

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Kekli Supangle

Kekli Supangle

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Havuçlu Sütlü İrmik Tatlısı

Havuçlu Sütlü İrmik Tatlısı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Fırında Baharatlı Yer Elması

Fırında Baharatlı Yer Elması

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce