Volovan

Öyle bir lezzet ki, bir tane yedikten sonra bir daha yemek isteyeceksiniz. Bir Fransız lezzeti olan volovan tarifi için mutfağa buyurun.

Volovan Tarifi İçin Malzemeler
  • 1 Adet Tavuk Göğsü
  • 1 Adet Pırasa
  • 4 çorba Kaşığı Sıvı Yağ
  • 2 Yemek Kaşığı Un
  • 1 Adet Sıvı Krema
  • 1 Paket Milföy Hamuru
Volovan Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. İlk olarak, bir tencereye sıvı yağ döküp, küp küp doradığımız tavuklarımızı kavuralım.
  2. Daha sonra, pırasalarımızı ilave edelim ve pırasalar yumuşayana kadar kavuralım.
  3. O sırada, sosumuzu hazırlayalım: Bunun için bir tavaya 2 yemek kaşığı sıvı yağ döküp 2 yemek kaşığı un kavuralım.
  4. Unumuz hafif kırmızılaşınca üzerine krema ilave edip, hızlı hızlı çırpmaya devam edelim.
  5. Tuzumuzu atalım. Eğer sos çok koyu olduysa, süt ilave ederek açın.
  6. Hazırladığımız beyaz sosu, tavuklu-pırasalı karışıma dökün ve karıştırın.
  7. Milföy veya küçük keklere koyarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Mevsim Salatası

Mevsim Salatası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Karabuğdaylı Limonlu Mercimek Çorbası

Karabuğdaylı Limonlu Mercimek Çorbası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Patatesli Bomba Köfte

Patatesli Bomba Köfte

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Tavada Simit Tost

Tavada Simit Tost

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Bayat Ekmekten Pankek

Bayat Ekmekten Pankek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
10 ay önce