Vişneli Kereviz
2023-09-30 10:00:01 - Yemeklik.com.tr
Portakallısı, ayvalısı, zeytinyağlısı, limonlusu derken vişneli kerevizi denemediyseniz çok şey kaçırdınız demektir. Kerevizin baskın aroması ile vişnenin ekşiliği öylesine uyum sağlıyor ki yerken tadına inanamayacaksınız.
Kereviz sevmeyene bile kerevizi bayılarak yedirir, o kadar söyleyelim. Afiyet olsun!
Vişneli Kereviz Tarifi İçin Malzemeler- 2 Adet Kereviz
- 150 Gram Dondurulmuş Vişne
- 1 Adet Büyük Kuru Soğan
- 1 Adet Havuç
- 1 Adet Portakal
- 1 Adet Limon
- 4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
- 2 çay Kaşığı Tuz
- 1/2 çay Kaşığı Karabiber
- 2 Diş Sarımsak
- 1 Tutam Toz şeker
- Kerevizleri soyup elma dilimi şeklinde dilimleyin ve limonlu suya yatırın.
- Soğanı ve havucu yarım ay şeklinde doğrayın. Sarımsakları rendeleyin. Hepsini bol zeytinyağda güzelce öldürün.
- Sotelediğiniz soğan, havuç ve sarımsaklara kerevizleri ekleyin. Güzelce kavurun. Tuz şeker ve karabiberini ekleyin.
- Kavrulan malzemelerin üzerine 1 adet portakal ve 1 adet limon sıkın. En son vişneleri de tencereye ekleyip kısık ateşte kendi suyunda güzelce pişirin.
- Afiyet olsun!