Vişneli Islak Brownie
Çikolatalı yumuşacık brownie'yi sevmeyen yoktur. Vişne ve çikolatanın dayanılmaz uyumunu ise anlatmaya gerek yok.
Peki bu lezzetler tek bir tarifte birleşse; üstüne bir de gluten ve rafine şeker içermese? Hem sağlıklı, hem fit brownie tarifini mutlaka deneyin.
Vişneli Islak Brownie Tarifi İçin Malzemeler
- 2 Adet Yumurta
- 5 Yemek Kaşığı Glutensiz Yulaf Unu
- 5 Yemek Kaşığı Glutensiz Un
- 6-7 Adet Hurma
- 1/2 çay Kaşığı Karbonat
- 1 çay Kaşığı Vanilya
- 3 Yemek Kaşığı Kakao
- 3 Yemek Kaşığı Hindistan Cevizi Yağı
- 1 Avuç Ceviz
- 100 Gram şekersiz çikolata
- 100 Gram Vişne (çekirdekleri çıkartılmış)
Vişneli Islak Brownie Tarifi Nasıl Yapılır?
- Hurmaları sıcak suda yumuşayana kadar beklettikten sonra çekirdeklerini çıkartıp küçük küçük dilimleyin.
- Geri kalan malzemeleri de ekleyerek geniş bir kapta karıştırın.
- Karışımı yağlı kağıt serdiğiniz orta boy bir kek kalıbına veya borcama yayın.
- 170 derece önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin. Afiyet olsun.