Vişneli İrmik Tatlısı
Çok pratik ve çok basit, cheesecake tadında çok hafif bir tatlı. Vişneli irmik tatlısını denemeyen kalmasın. Favoriniz olmaya aday.
Vişneli İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- Alt tabanı için:
- 1 Paket Yulaflı Bisküvi
- 2 Yemek Kaşığı Tereyağı
- 10 Adet Fındık
- Orta tabanı için:
- 4 Su Bardağı Süt
- 8 çorba Kaşığı Irmik
- 6 çorba Kaşığı şeker
- Vişne jölesi için:
- 1,5 Su Bardağı Vişne Suyu
- 1 Yemek Kaşığı Nişasta
- 1 Yemek Kaşığı şeker
- Süslemek için:
- 10 Adet Vişne
- 1 çay Kaşığı Toz Antep Fıstığı
Vişneli İrmik Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Alt tabanı için rondodan geçirilmiş bisküvi ve fındık kırığı bir kaseye alınır. Üzerine eritilmiş tereyağı eklenir ve orta büyüklükte kelepçeli kalıbın alt tabanına yayılıp bastırılır.
- Orta tabanı için tencereye süt, irmik ve şeker eklenip orta ateşte koyulaşana kadar karıştırılarak pişirilir. Kabuk bağlamadan büskivili tabanın üzerine yayılır.
- Jölesi için tavaya vişne suyu ve nişasta eklenip karıştırılır. Şeker de eklenip ocakta koyulaşana kadar pişirilir. İrmikli tabanın üzerine yayılır. Dolaba koyulur.
- 1 gün bekledikten sonra vişne taneleri ve toz Antep fıstığı ile süslenerek servis yapılır.