Görünümü oldukça şık, tadı ise şahane olan bir tatlı tarifi ile karşınızdayız! Akşam yemeklerinden sonra çabucak hazırlayabilecek ve servis edeceksiniz. Vişneli irmik tatlısı tarifi ile tanıştıralım sizleri.
Kırmızı vişneli sosu ile göz doldurmasını yanı sıra; her kaşık aldığınızda yemeye devam etmek isteyeceğiniz bir kıvama sahip. Üstelik çok kısa bir sürede hazırlayabileceksiniz.
Öyleyse, lafı daha fazla uzatmayalım ve sizleri helva tarifimiz için mutfağa kadar alalım. Şimdiden afiyetler olsun...
Vişneli İrmik Helvası Tarifi İçin MalzemelerBir tencereye 2 su bardağı süt ile 100 gram margarin koyun ve kaynatın.
Vişne sosunu hazırlamak için bir sos tenceresinde dondurulmuş vişne ile şekeri, şeker eriyene dek karıştırarak pişirin.
Üzerine nişasta ile karıştırdığınız suyu ilave edin ve koyulaşana dek pişirin. Pişen sosu ocaktan alıp tarçın ilave edin ve karıştırın.