Yemeklik.com.tr 1 yıl önce

Vişneli Borcam Tatlısı

Enfes bir kek, üzerinde kadife gibi dokusuyla muhallebi katmanı ve en son mayhoşluğuyla tatlıyı taçlandıran vişne sosu... Vişneli borcam tatlısı tarifi, çok az eforla şık sunumlu ve enfes bir dokunuş katmaya geliyor sofralarınıza.

Davet sofralarına, kutlamalara ve beş çaylarına çok yakışacak vişneli borcam tatlısı tarifi, ekonomikliği ve pratikliğiyle elinizin en sık gittiği tatlılardan olmaya da aday! Üstelik yazdan buzluğa koyduğunuz vişneleriniz de varsa, tadına doyum olmayacak! Haydi sizi mutfağa alalım, malzemeleri tezgaha dizip işe koyulalım!

 

Vişneli Borcam Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
  • Kek İçin:
  • 5 Adet Yumurta
  • 1,5 Su Bardağı Toz şeker
  • 1/2 Su Bardağı Sıvı Yağ
  • 1 Su Bardağı Un
  • 1/2 Su Bardağı Buğday Nişastası
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 1 Paket Vanilin
  • Keki Islatmak İçin:
  • 1,5 Su Bardağı Soğuk Süt
  • Muhallebisi İçin:
  • 1 Litre Süt
  • 1/2 Su Bardağı Un
  • 3 Yemek Kaşığı Nişasta
  • 1 Adet Yumurta Sarısı
  • 1 Su Bardağı Toz şeker
  • 1 Paket Vanilin
  • 1 Paket Toz Krem şanti
  • Sosu İçin:
  • 400 Gram Dondurulmuş Vişne
  • 2,5 Yemek Kaşığı Toz şeker
  • 2 Yemek Kaşığı Nişasta
  • 180 Mililitre Su
Vişneli Borcam Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Yumurta ve şekeri çırpın.
  2. Sıvı yağı ekleyin. Unu, nişastayı, kabartma tozunu ve vanilini eleyerek ekleyin ve çırpın.
  3. 26 x 36 cm ebatlarında yağlanmış dikdörtgen bir borcama kek harcını dökün. 170 derece fırında 25 dakika pişirin.
  4. Muhallebi katmanı için süt, un, yumurta sarısı, nişasta ve toz şekeri tencereye alın, karıştırarak pişirin.
  5. Muhallebi göz göz olunca vanilini ekleyip karıştırın. Ocaktan alın ve soğuması için bir kaseye aktarın.
  6. Dondurulmuş vişneleri suyuyla beraber bir tencereye alın. Nişasta ve şekeri ekleyip pişirmeye başlayın.
  7. Suyu ekleyin ve koyulaşana kadar pişirin.
  8. Soğuyan muhallebiye toz krem şantiyi ekleyip çırpın.
  9. Pişen keke bir şişle delikler açın ve soğuk sütü üzerine gezdirin. Gerekirse üstünü düzeltin.
  10. Muhallebiyi kekin üzerine düzgünce yayın. Buzdolabında 4 saat dinlendirin.
  11. Vişne sosunu son katman olarak ekleyin ve dikkatlice yayın. Buzdolabında 45 dakika dinlendirin. Ardından servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Biberli, Peynirli Makarna Böreği

Biberli, Peynirli Makarna Böreği

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Acuka Soslu Paneli Ekmek Kızartması

Acuka Soslu Paneli Ekmek Kızartması

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Nutellalı Creme Brulee

Nutellalı Creme Brulee

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Çiğ Köfte

Çiğ Köfte

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Balıkçı Salatası

Balıkçı Salatası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce