Yemeklik.com.tr 11 ay önce
yemeklik #tatli

Vişneli Bisküvili Pasta

Bisküvili pastalara bayılanlardan mısınız? O zaman doğru tariftesiniz. Üstelik mayhoş tadına doyum olmayacağına eminiz. Vişneli bisküvili pasta tarifi, misafirlerinize gönül rahatlığıyla servis edebileceğiniz bir tatlı olarak sofranızda yer bulacak!

Tabanı için bisküviler ufalanıp tereyağı ile karışacak; kreması irmik ile enfes bir dokuya sahip olacak. Vişne ise pastanın en üstüne, şahane görünümüyle serilecek. Bir süre dolapta serinledikten sonra dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.

Vişneli Bisküvili Pasta Tarifi İçin Malzemeler
  • Tabanı için:
  • 2 Paket Yulaflı Bisküvi
  • 1 çimdik Tuz
  • 1 çay Kaşığı Toz Tarçın
  • 4 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • İrmik kreması için:
  • 1 Litre Süt
  • 9 Yemek Kaşığı Toz şeker
  • 9 Yemek Kaşığı Irmik
  • 1 Paket Vanilin
  • 3 Yemek Kaşığı Soğuk Tereyağı
  • Üzeri için:
  • 500 Gram Vişne (çekirdekleri çıkartılmış)
  • 1 Su Bardağı Toz şeker
  • 1 Tepeleme Tatlı Kaşığı Nişasta
  • 1/2 Su Bardağı Su
Vişneli Bisküvili Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Taban için tereyağını eritin.
  2. Taban için bisküvileri, tarçını ve tuzu Vestel Multi Blender doğrayıcısında toz haline getirin ve erimiş tereyağını azar azar ekleyip karıştırmaya devam edin.
  3. Hazırladığınız harcı orta boy bir tepsinin tabanına yayın ve bastırın. Tepsiyi buzdolabında beklemeye bırakın.
  4. Krema için; sütü, şekeri ve irmiği orta boy bir tencereye koyun ve sürekli karıştırarak koyulaşana kadar orta ateşte pişirin.
  5. Pişen irmikli kremayı ocaktan alın ve içerisine azar azar soğuk tereyağı ekleyip mikser ucu ile çırpın.
  6. Hazırladığınız kremayı bisküvili tabanın üzerine dökün ve spatula ile düzleyerek yayın. Tepsiyi oda sıcaklığında bekletin.
  7. Tatlının üzeri için vişneleri ve şekeri orta boy sos tavasına alıp orta ateşte 15 dakika pişirin. Pişen vişneleri pürüzsüz olana kadar blenderdan geçirin.
  8. Su ve nişastayı topak kalmayacak şekilde karıştırın ve sıcak vişnelere azar azar ekleyip karıştırın, hafif koyulaşana kadar pişirin.
  9. Pişen vişne sosunu irmik kremasının üzerine dökün ve yayın.
  10. Tatlıyı önce oda sıcaklığında 1 saat ardından buzdolabında en az 2 saat bekletip, dilimleyin ve  soğuk olarak servis edin. Afiyet olsun.
Mayalı Krep

Mayalı Krep

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Cantık

Cantık

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Pirinç Maması

Pirinç Maması

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Sehven Muhallebisi

Sehven Muhallebisi

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Zeytinli Mayasız Poğaça

Zeytinli Mayasız Poğaça

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce