Vişne Soslu Supangle

2023-09-30 11:51:14 - Yemeklik.com.tr

Vişne ve çikolata uyumunu sevenler bu tarife tek kelimeyle bayılacaksınız. Mini petibör bisküvi, supangle ve vişneli sos... Bu üçlü müthş.

Vişne Soslu Supangle Tarifi İçin MalzemelerVişne Soslu Supangle Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. İlk olarak sos yapılarak başlanır. Suyun içine nişasta eklenerek karıştırılır.
  2. Vişne sos tenceresine alınır, üzerine toz şeker ve nişastalı karışım dökülerek kıvam alana kadar ocakta karıştırılarak pişirilip soğumaya bırakılır.
  3. Supanglesi için süt, un, kakao, şeker ve yumurta sarısı tencereye alınıp sürekli karıştırılarak kaynayana kadar pişirilir.
  4. Kaynadıktan sonra ocaktan alınıp içine tereyağı ve çikolata eklenip hızlıca karıştırılır.
  5. Ilımaya bırakılır. Ilınınca soğuk su eklenip mikser yardımıyla 5 dakika çırpılır.
  6. Supangle, petibör ve vişneli sos kase veya bardaklara sırayla paylaştırılıp isteğe bağlı süslenerek en az 2 saat soğumaya bırakılır. Afiyet olsun.

Daha Fazla Gönderi