Yemeklik.com.tr 11 ay önce
yemeklik #tatli

Vişne Soslu Supangle

Vişne ve çikolata uyumunu sevenler bu tarife tek kelimeyle bayılacaksınız. Mini petibör bisküvi, supangle ve vişneli sos... Bu üçlü müthş.

Vişne Soslu Supangle Tarifi İçin Malzemeler
  • Sos için:
  • 100 Gram Vişne
  • 3 Yemek Kaşığı Toz şeker
  • 1/2 Su Bardağı Su
  • 1 Tepeleme Tatlı Kaşığı Nişasta
  • Supanglesi için:
  • 500 Mililitre Süt
  • 1,5 Yemek Kaşığı Un
  • 1,5 Yemek Kaşığı Kakao
  • 1 Adet Yumurta Sarısı
  • 1/2 Su Bardağı Toz şeker
  • 50 Gram Tereyağı
  • 50 Gram Bitter çikolata
  • 1/2 Su Bardağı Soğuk Su
  • 1 Paket Pötibör Bisküvi
Vişne Soslu Supangle Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. İlk olarak sos yapılarak başlanır. Suyun içine nişasta eklenerek karıştırılır.
  2. Vişne sos tenceresine alınır, üzerine toz şeker ve nişastalı karışım dökülerek kıvam alana kadar ocakta karıştırılarak pişirilip soğumaya bırakılır.
  3. Supanglesi için süt, un, kakao, şeker ve yumurta sarısı tencereye alınıp sürekli karıştırılarak kaynayana kadar pişirilir.
  4. Kaynadıktan sonra ocaktan alınıp içine tereyağı ve çikolata eklenip hızlıca karıştırılır.
  5. Ilımaya bırakılır. Ilınınca soğuk su eklenip mikser yardımıyla 5 dakika çırpılır.
  6. Supangle, petibör ve vişneli sos kase veya bardaklara sırayla paylaştırılıp isteğe bağlı süslenerek en az 2 saat soğumaya bırakılır. Afiyet olsun.
Pankek

Pankek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Patlıcan Güveç

Patlıcan Güveç

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Evde Limonlu Cheesecake

Evde Limonlu Cheesecake

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
İşkembeli Nohut

İşkembeli Nohut

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Tahıllı Ekmek

Tahıllı Ekmek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce