Vişne Reçeli

2023-09-17 00:15:58 - Yemeklik.com.tr

nın mutlulukla, mutlu kahvaltıların ise  ilgisi olduğu bir gerçek. Hemen gözünüz korkmasın. "Kim ayıklayacak onca vişnenin çekirdeğini?" diye sormayın. Hem günümüzde meyvelerin çekirdeklerini pratik bir şekilde ayıklayan aparatlar var.

Kaldı ki çekirdekli vişne reçeli de hazırlayabilirsiniz. Zararı yok. Hatta meyve çekirdeklerinin ayrı bir değer ve tat kattığını düşünenler de az değil. Suyunu bırakması için vişneleri toz şeker ilavesiyle bir gece kadar bekletsek de sonuca bakın siz.

İşte bunlar hep kışa hazırlık.

Vişne Reçeli Tarifi İçin MalzemelerVişne Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Vişneleri bol suyla yıkayın ve saplarını kopardıktan sonra çekirdeklerini çıkarın. (bir çay kaşığı sapı ya da pipet yardımıyla)
  2. Çekirdeklerini çıkardığınız vişneleri derince bir çelik tencereye alın ve üstlerini tamamen şekerle kaplanacak şekilde toz şekerle örtün.
  3. Kapağı kapalı olarak bir gece boyunca suyunu salması için bekletin.
  4. Vişne az sulu bir meyve olduğu için bıraktığı su miktarı yetersiz gelebilir, bu yüzden ertesi sabah içine 1 su bardağı kadar su ilavesi yaptıktan sonra, vişneleri ezmeden hafifçe karıştırın ve ocağın altını açıp en kısık ateşe getirin.
  5. En kısık ateşte ara ara üstünde biriken köpükleri alıp atın ve bu şekilde reçelin suyu hafifçe kıvama gelene dek yaklaşık 2 saat pişirin.
  6. Ocaktan almadan 5 dakika önce limon suyunu ve limon tuzunu ekleyip, ocaktan alın ve cam bir kaba boşaltıp, mümkünse güneş gören bir yerde kıvam alana dek bekletin.
  7. Oda ısısına geldikten sonra kavanoza alın ve buzdolabında muhafaza edin. Afiyet olsun.

Daha Fazla Gönderi