Vejetaryen Flammkuchen

2023-09-20 19:13:19 - Yemeklik.com.tr

Flammkuchen Almanya-Fransa sınırındaki yerlerin meşhur yiyeceği, incecik, çıtır çıtır bir tarif. Makbulü soğanlı olan ama burrata peynirli, rokalı ve mis gibi domatesli de enfes oluyor.

Vejetaryen Flammkuchen Tarifi İçin MalzemelerVejetaryen Flammkuchen Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Su, maya ve şekeri bir kapta karıştıralım, 10 dakika kadar bekleyelim.
  2. Unu eleyelim üzerine, aktive olan mayayı, zeytinyağını, tuzu ekleyelim 10 dakika kadar yoğuralım. Kekik ekleyelim, hamurda çok güzel oluyor. 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım.
  3. Sonra hamuru 2 eşit parçaya bölelim. Az görünmesi önemli değil, incecik açacağımız için sorun yok. Bezeleri incecik açalım, eşit ve düzgün olması için biz dikdörtgen kek kalıbı ile kesebilirsiniz.
  4. Üzerine ayrı bir kapta karıştırdığımız labne, krema ve kekikli karışımı iyice sürelim.
  5. Sonrasında domatesleri ikiye bölüp keselim ve 200 derecede 10 dakika pişirelim. İsterseniz domatesleri pişirmeyebilirsiniz.
  6. Piştikten sonra rokaları ilave edip, peyniri de üzerine didikleyelim ve işte bu kadar afiyet olsun.

Daha Fazla Gönderi