Yemeklik.com.tr 1 yıl önce
yemeklik #vegan

Vegan Karnıyarık

Et yemeyenler için mükkemmel Türk mutfağı lezzetlerinden karnıyarığı geri kazandıran bir tarif!  Olmaz demeyin, oldu! Hem de etlisini aratmıyor. Hem hafif, hem lezetli bu tarifi denemek için sabırsızlanıyorsanız, sizi tarifle baş başa bırakıyor, afiyetler diliyoruz

Vegan Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler
  • 180 Gram Sert Tofu
  • 4 Adet Büyük Boy Domates
  • 200 Gram Domates Salçası
  • 2 Adet Büyük Boy Yeşil Biber
  • 1 Tutam Kimyon
  • 1 Tutam Karabiber
  • 1 Tutam Pul Biber (isteğe Göre)
  • 1 Tutam Kıyılmış Kuru Arnavut Biberi
  • 1 Tutam Tuz
  • 1 Su Bardağı Zeytinyağı (arzuya Göre Ayçiçek Yağı)
  • 1 Tutam Kekik
  • 2 Adet Büyük Diş Sarımsak
  • 4 Adet Defne Yaprağı
  • 6 Adet Orta Boy Patlıcan
Vegan Karnıyarık Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Patlıcanların kabuklarını yol yol olacak şekilde soyun. Bir fırın tepsisine yerleştirin. Üzerinde zeytinyağı gezdirin ve 180 derece ısıtılmış fırında 25-30 dakika kadar yumuşatın.
  2. Sırasıyla soğanları, sarımsakları ve domatesleri rondodan geçirin ve yağda kavurun. Büyük bir teflon tavada  güzelce kavurun. Ardından kekik, karabiber, tuz, pul biber, kimyon, arnavut biberini ekleyin. Baharatlar kokusunu salınca 100 gr salçayı da ekleyip kısık ateşte pişirin.
  3. 180 gr aromasız tofuyu rondodan geçirin ve kıyma kıvamına getirin. Ardından teflondaki karışımın içine ekleyin, güzelce kavurun. Baharatlar kokusunu kaybederse yarımşar tutam daha ekleyin.
  4. Fırınlanmış patlıcanlarınızı çıkartın, közlenmiş kıvamdan biraz daha sert hale gelmişlerse hazır demektir. Patlıcanları bir bıçak ve kaşık yardımıyla ortasına harç eklenecek şekilde açın. Harcı patlıcaların içine doldurun.
  5. Yeşil biberleri uzunlamasına kesin. Harçla doldurulmuş patlıcanların üzerine yerleştirin. Geriye kalan 100 gr salça, zeytinyağı ve ılık suyu karıştırın, fırın tepsisindeki patlıcanların üzerinden gezdirin. Bu aşamada kokusunu vermesi için tepsiye defne yaprağı yerleştirin.
  6. Önceden ısınmış 180 derece fırında 20 dakika kadar, ara ara kontrol ederek pişirin.
Zerdeçallı Tuzlu Kek

Zerdeçallı Tuzlu Kek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Glutensiz Yılbaşı Ağacı Ekmeği

Glutensiz Yılbaşı Ağacı Ekmeği

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Susamlı Kıyır Çubuklar

Susamlı Kıyır Çubuklar

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Derin Dondurucuda Barbunya

Derin Dondurucuda Barbunya

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Çikolata Ganajlı Custard

Çikolata Ganajlı Custard

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce