Üzümlü Kurabiye

2023-09-17 01:05:43 - Yemeklik.com.tr

Üzümlü kurabiye çay saatlerinin vazgeçilmez bir klasiği. Ne zaman aniden bir misafir gelse, evdeki malzemeler ile hemen hazırlanan, mutfaktaki kurabiye kavanozunda daha bitmeden yenisi pişen bir tarifi. Mutfakta pek zaman geçirmeyenlerin bile kolayca hazırlayabileceği kadar bir tarif olunca da haliyle çok seviliyor.

Pişirip buzlukta uzun süre saklanabilen, çat kapı gelen misafirlere de ikram edilebilir olması da bu tarifi vazgeçilmez  tariflerinden biri yapıyor. Sözü fazla uzatmadan, mutfağa buyurun. nefis bir üzümlü kurabiye tarifi yapıyoruz.

Üzümlü Kurabiye Tarifi İçin MalzemelerÜzümlü Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Derin bir kaba 1 adet yumurta ve 1 adet yumurta beyazını ekleyin. Üzerine şekeri dökerek, şeker eriyene kadar çırpın. Bu sırada ayırmış olduğunuz 1 adet yumurta sarısı son aşamada üzerine sürmek için kenara almış olun.
  2. Sıvı yağı ve limon kabuğu rendesini ekleyip karıştırın.
  3. Kabartma tozu ve vanilini ekleyin. Unun öncelikle 3,5 su bardağı ekleyin, son aşamada kontrollü olarak kalanı eklenecek.
  4. Son olarak kuru üzümü ekleyin ve yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğurun. Ele yapışmayan bir hamur olana kadar gerektikçe kalan unu azar azar ekleyin.
  5. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, elinizde yuvarlayın. Yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp, çatalla çizikler atın.
  6. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında kontrollü olarak 20 dakika pişirin. Üzerleri kızarınca fırından alabilirsiniz.
  7. Afiyet olsun!

Daha Fazla Gönderi