Üzüm Hoşafı

2023-09-17 00:13:17 - Yemeklik.com.tr

Kimsecikler yokken o hep vardı, gazlı içecekler, buzlu çaylar yokken, daha icat bile edilmemişler iken o bizimleydi. Sofralarımızda bizi serinletmek, ferahlatmak için beklerdi. Sonra neler oldu, unuttuk onu. 

İşte geldik üzüm hoşafı, seni tekrar sofralarımıza tac etmeye, en güzel yemeklerimize arkadaş etmeye geldik. Deyimlere dahi konu olmuş olan üzüm hoşafını yapması da öyle kolay ki, markete gidip, başka alıp, kasalarda sıra beklediğinize değmez. 10 dakikada hazırlar, çarçabuk pişiriverirsiniz, sonra da afiyetle içersiniz. Biraz kuru üzüm, biraz şeker kafi. Haydi o zaman afiyetler olsun

Üzüm Hoşafı Tarifi İçin MalzemelerÜzüm Hoşafı Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Kuru üzümleri bir kaba alın ve üstlerini geçecek kadar soğuk su ilave edin. Bu şekilde 10 dakika suda bekletin.
  2. Sonra üzümleri süzün ve bir tencereye alın. 
  3. 5 bardak suyu üstlerine ekleyin ve kaynamaya bırakın.
  4. Kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kısın ve toz şekeri ilave edin. 
  5. Bu şekilde 5 dakika daha pişirin ve ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  6. Soğuk olarak servis edin.

Daha Fazla Gönderi