Yemeklik.com.tr 11 ay önce
yemeklik #tatli

Üç Temel Pastacı Kreması

Pastacı kreması, Crème pâtissière veya Krem patiseri... Tatlı ve pasta yapımında çok önemli olan, bir kere tekniğini kaptıktan sonra bir daha hazırını kullanmak istemeyeceğiniz enfes bir krema. Ekler, profiterol, Alman pastası, tartolet, pasta ve hatta taze meyvelerle direkt yerken bile enfes!

Haydi hazırsanız sizi hızlıca mutfağa alalım. Üç farklı teknikle hazırlanan bu üç temel pastacı kreması için kolları sıvayıp işe koyulalım.

Üçünü de deneyin; dokuları, kıvamları ve tatları arasında seçiminizi yapın. Favorinizi de mutlaka bizimle paylaşın!

Üç Temel Pastacı Kreması Tarifi İçin Malzemeler
  • Yumurta Sarılı Pastacı Kreması İçin:
  • 500 Mililitre Süt
  • 1/4 Adet Vanilya çubuğu
  • 100 Gram Toz şeker
  • 55 Gram Mısır Nişastası
  • 5 Adet Yumurta Sarısı
  • Bütün Yumurta ve Nişastalı Pastacı Kreması İçin:
  • 500 Mililitre Süt
  • 1/4 Adet Vanilya çubuğu
  • 100 Gram Toz şeker
  • 55 Gram Mısır Nişastası
  • 2 Adet Yumurta
  • Bütün Yumurta, Nişasta ve Unlu Pastacı Kreması İçin:
  • 500 Mililitre Süt
  • 1/4 Adet Vanilya çubuğu
  • 100 Gram Toz şeker
  • 30 Gram Mısır Nişastası
  • 30 Gram Un
  • 2 Adet Yumurta
Üç Temel Pastacı Kreması Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Yumurta Sarılı Pastacı Kreması İçin:
  2. Sütü orta boy bir tencere ya da sos tavasına koyun. İçine şekerin dörtte birini, vanilya tohumlarını ve çubuğunu da koyup karıştırın, kaynama noktasına gelene kadar orta ateşte pişirin.
  3. Süt kaynarken geniş bir kasede kalan şeker ve yumurta sarılarını şeker eriyene kadar köpürterek çırpın. Ardından nişastayı da ekleyip pürüzsüz olana kadar çırpmaya devam edin.
  4. Kaynayan sütü yumurtalı karışıma azar azar ekleyip karıştırın, böylelikle sıcaklıkları dengeleyin.
  5. Karışımı tekrar tencereye alın ve yüksek ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Koyulaşmayı gördüğünüzde ocağın altını sonuna kadar kısın ve 3 dakika boyunca karıştırmayı bırakmadan pişirin.
  6. Pişen pastacı kremasını cam bir kaseye aktarın, vanilya çubuğunu çıkarın, üzerine temas edecek şekilde streç filmle kaplayın. Önce oda sıcaklığında 2 saat ardından 3 güne kadar buzdolabında dinlendirin.
  7. Soğumuş pastacı kremasını kullanmadan önce mikserle çırpıp ve ilk yaptığınız yumuşak haline geri getirip dilediğiniz tatlılarda kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.
  1. Bütün Yumurta ve Nişastalı Pastacı Kreması İçin:
  2. Sütü orta boy bir tencere ya da sos tavasına koyun. İçine şekerin dörtte birini, vanilya tohumlarını ve çubuğunu da koyup karıştırın, kaynama noktasına gelene kadar orta ateşte pişirin.
  3. Süt kaynarken geniş bir kasede kalan şeker, nişasta ve yumurtaları şeker eriyene kadar çırpın.
  4. Kaynayan sütü yumurtalı karışıma azar azar ekleyip karıştırın böylelikle sıcaklıkları dengeleyin.
  5. Karışımı  tekrar tencereye alın ve yüksek ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Koyulaşmayı gördüğünüzde ocağın altını sonuna kadar kısın ve 3 dakika boyunca karıştırmayı bırakmadan pişirin.
  6. Pişen pastacı kremasını cam bir kaseye aktarın, vanilya çubuğunu çıkarın, üzerine temas edecek şekilde streç filmle kaplayın. Önce oda sıcaklığında 2 saat ardından 3 güne kadar buzdolabında dinlendirin.
  7. Soğumuş pastacı kremasını kullanmadan önce mikserle çırpıp ve ilk yaptığınız yumuşak haline geri getirip dilediğiniz tatlılarda kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.
  1. Bütün Yumurta, Nişasta ve Unlu Pastacı Kreması İçin:
  2. Sütü orta boy bir tencere ya da sos tavasına koyun. İçine şekerin dörtte birini, vanilya tohumlarını ve çubuğunu da koyup karıştırın, kaynama noktasına gelene kadar orta ateşte pişirin.
  3. Süt kaynarken geniş bir kasede kalan şeker, nişasta, un ve yumurtaları şeker eriyene kadar çırpın.
  4. Kaynayan sütü yumurtalı karışıma azar azar ekleyip karıştırın böylelikle sıcaklıkları dengeleyin.
  5. Karışımı  tekrar tencereye alın ve yüksek ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Koyulaşmayı gördüğünüzde ocağın altını sonuna kadar kısın ve 5 dakika boyunca karıştırmayı bırakmadan pişirin.
  6. Pişen pastacı kremasını cam bir kaseye aktarın, vanilya çubuğunu çıkarın, üzerine temas edecek şekilde streç filmle kaplayın. Önce oda sıcaklığında 2 saat ardından 3 güne kadar buzdolabında dinlendirin.
  7. Soğumuş pastacı kremasını kullanmadan önce mikserle çırpıp ve ilk yaptığınız yumuşak haline geri getirip dilediğiniz tatlılarda kullanabilirsiniz. Afiyet olsun!
Hamursuz Akdeniz Pizzası

Hamursuz Akdeniz Pizzası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Bayatlamayan Şekerli Kurabiye

Bayatlamayan Şekerli Kurabiye

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Sağlıklı Karabuğday Sandviç Ekmeği

Sağlıklı Karabuğday Sandviç Ekmeği

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Patlıcan Dolması

Patlıcan Dolması

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Kremalı Mantar Soslu Penne Makarna

Kremalı Mantar Soslu Penne Makarna

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce