Üç Peynirli Tart

2023-09-21 10:04:28 - Yemeklik.com.tr

3 çeşit peyniri ile çok güzel bir tart yapıyoruz. Kokusu evi sarıyor, bir yiyeni kendine hayran bırakıyor. Hem kolay hem lezzetli hem de görsel olarak çok güzel bir tarif. Deneyeceklere şimdiden ellerinize sağlık diyor ve tarifimize buyur ediyoruz.

Üç Peynirli Tart Tarifi İçin MalzemelerÜç Peynirli Tart Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Oda sıcaklığında tereyağ ( buzdolabından çıkarıp mikrodalgada 30 sn ısıtılabilir. ) , un, yoğurt , kabartma tozunu , tuzu katıp hamur yapın. Hamur tam ayarında oluyor.  İsterseniz bekletebilirsiniz. İsterseniz bekletmeden de yapabilirsiniz.
  2. Hamuru 2'ye ayırın. Merdane ile kelepçeli kalıba yerleştirdiğinizde kenarları azıcık yüksek kalacak şekilde daire hamur elde edin. Yağladığımız kelepçeli kalıba hamuru yerleştirin.
  3. Hamurun üzerine rendelediğiniz peynirleri ve ince kıydığımız maydanozu karıştırıp yayalım. Hamurun diğer kalan yarısını merdane ile açıp şerit şerit keselim.
  4. Kafes şeklini verecek şekilde peynirlerin üzerine yayalım. Hamurların üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıttığınız fırında 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin . Yaklaşık 20-25 dakika kadar sürede yeterlidir. Çıkarıp dinlendirdikten sonra servis edin. Afiyetler olsun!

Daha Fazla Gönderi