Tuzlu Minik Kurabiyeler

2023-09-17 01:50:20 - Yemeklik.com.tr

Merhabalar, çay saatlerinizde mutlaka bulunması gereken bir kurabiye tarifi ile karşınızdayım. Her misafirin tarifini soracağı ağızda dağılan, muhteşem dokusu ile çay saati sofralarınıza renk katacak harika bir tarif kendisi. Mutlaka denemelisiniz. Kesinlikle yüzünüzü kar çıkarmayacaktır.

Tuzlu minik kurabiyeler tarifi ile sevdiklerinizin yüzlerinde kocaman gülümsemeler bırakacaksınız. Eğer malzemeleriniz hazırsa sizleri mutfağa kadar alalım. Şimdiden ellerinize sağlık.

Tuzlu Minik Kurabiyeler Tarifi İçin MalzemelerTuzlu Minik Kurabiyeler Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. İlk olarak oda sıcaklığındaki margarin, sıvı yağ ve yumurtaları (birinin sarısını üzerine sürmek için ayırın) geniş bir yoğurma kasesine alarak yoğurun.
  2. Daha sonra karışımın içine susam ve çörek otu hariç tüm malzemeleri ekleyip tekrardan malzemeler iyice karışana kadar yoğurun.
  3. Elde ettiğiniz hamuru şekil vermek üzere un serpilmiş bir yüzeyin üstünde açın ve kurabiye kalıpları yardımı ile şekillendirin. Yumurta sarısı sürüp, çörek otu ve susam serpin.
  4. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. Kontrollü olarak pişirdikten ve üzeri hafif kızardıktan sonra fırından alın. Afiyet olsun.

Daha Fazla Gönderi