Tuzlu Mini Kurabiyeler

2023-09-17 00:23:25 - Yemeklik.com.tr

Birçok insan pastanelere gidip çeşit çeşit tuzlu kurabiye alır. Halbuki evde kolayca yapabileceğini bilse dışarı adımını dahi atmaz.

Bugün size pastanelerde yapılan tuzlu kurabiyeleri aratmayacak hatta 6 malzeme ile pratik olarak hazırlayabileceğiniz bir tarif anlatalım diyoruz. Bu diğerlerinden ayıran en büyük özelliği rezene ve çörek otunun mükemmel uyumu.

Doğum günlerinde, pasta, böreğin yanında atıştırmalık olarak servis edebileceğiniz çörek otu kurabiyeler, sofralarınızın vazgeçilmezleri haline gelecek. Kesinlikle denemenizi tavsiye ederim. Ayrıca 2-3 gün geçtikten sonra bile bayatlamadığını göreceksiniz. Şimdiden ellerinize sağlık.

Tuzlu Mini Kurabiyeler Tarifi İçin MalzemelerTuzlu Mini Kurabiyeler Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. İlk olarak havana çörek otu ve rezeneyi koyup dövün. Hafif toz bir kıvam elde edeceksiniz.
  2. Derin bir kaba kabartma tozu ve un dışında bütün malzemeleri eleyip yoğurun.
  3. Kremamsı bir kıvam elde ettikten sonra kabartma tozunu ekleyin. Unu ise azar azar alabildiğine ekleyip yoğurmaya devam edin.
  4. Yumuşak bir hamur elde edeceksiniz.
  5. Hamurdan küçük parçalar alarak yuvarlayın.
  6. Yanmaz kağıt serilmiş fırın tepsisinin üzerine dizin.
  7. Yumurta sarısını bir fırça yardımıyla bütün kurabiyelere sürün ve çörek otunu serpin.
  8. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 25-30 dakika altı üstü pembeleşinceye kadar pişirin.
  9. Fırından alın, biraz soğumasını bekleyin ve dilediğiniz şekilde servis edin. Afiyet olsun.

Daha Fazla Gönderi